Jag vill inte ha levt förgäves. Anne Frank 1929-1945 (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (469.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Amanda Ooms
Utgivningsdatum
2021-01-26
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177894636
Jag vill inte ha levt förgäves. Anne Frank 1929-1945 (ljudbok)

Jag vill inte ha levt förgäves. Anne Frank 1929-1945 Ljudbok

(6 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-01-26

Styckköp

85 169 Du sparar 84 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jag vill inte ha levt förgäves berättar om flickan Anne Franks korta, men händelserika liv. Anne Frank har kallats för Hitlers mest berömda offer och hennes dagbok är den mest lästa boken om Förintelsen. Men vem var egentligen Anne Frank, hur tedde sig hennes liv före och under andra världskriget och hur har hon kommit att bli så berömd?

Denna bok berättar på ett levande och lättillgängligt sätt om Anne Franks liv, om flykten från Tyskland när Adolf Hitler tog makten, om uppväxten i Amsterdam och det ständiga hotet från nazisterna, om hur Förintelsen tog form, om tillvaron i det trånga, instängda gömstället och om Annes sista lidande och död i koncentrationslägren, men också om hennes fars kamp för att publicera dagboken och ge sin dotter en röst i världen.

För första gången någonsin har en svensk författare skrivit en bok om Anne Frank och hennes historia. Författaren har haft personlig kontakt med Anne Franks närmaste barndomsvän, vilket ger berättelsen en helt unik, personlig vinkel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mari Larsson

  • Min mamma Karin - före och efter stroken

    Mari Larsson

    Mari Larssons mamma fick stroke i juli 2002 - 76 år gammal - och på ett ögonblick hade bådas liv förändrats. Från att ha haft en mamma som alltid fanns för dottern och övriga familj var det plötsligt Mari som fick ta hand om sin mamma. "Att b...