Baby Lindy och andra berömda kidnappningar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2021-01-25
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 24 mm
Vikt
507 g
SAB
Oclb
ISBN
9789177894735
Baby Lindy och andra berömda kidnappningar (inbunden)

Baby Lindy och andra berömda kidnappningar

Inbunden,  Svenska, 2021-01-25
246
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Sara Griberg skriver väl och berättar avskalat med relevanta detaljer, vilket ger nerv åt historierna. Författaren beskriver offren men även förövarna och deras bevekelsegrunder. Utmärkt är att läsaren ofta får kunskaper om det samhälle och den tid som kidnappningarna utfördes i.« BTJ

"Har ni sett pojken, överste Lindbergh?"

Barnsköterskan kom inrusande i arbetsrummet där den svenskättade flygaren och folkhjälten Charles Lindbergh satt. Nu var hans 18 månader gamla son, Charles junior, försvunnen från sin spjälsäng. Vem hade tagit honom? Jakten på Baby Lindys kidnappare blev en medial megahändelse och beskrevs av en amerikansk tidningsman som den största storyn sedan Jesu uppståndelse .

Historien om Charles Lindbergh junior är bara ett av 20 gastkramande kidnappningsfall som presenteras i Baby Lindy och andra berömda kidnappningar. Här berättas också om Siba-VD:n Fabian Bengtsson som överfölls i sitt garage och försvann i januari 2005, miljonärsdottern Patty Hearst som rövades bort av radikaler för att senare begå brott tillsammans med dem och den obehagliga historien om österrikiska Natascha Kampusch som hölls fången i en källare under åtta år. Detta är bara ett fåtal exempel ur den engagerande exposé över olaga frihetsberövanden som alla är chockerande på olika sätt.

På ett rappt och medryckande sätt ger journalisten och författaren Sara Griberg flera pusselbitar till en fantasieggande aspekt av kriminalhistorien, där slutet dessvärre inte alltid är lyckligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Baby Lindy och andra berömda kidnappningar
  2. +
  3. Den förryskade svenskens bekännelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den förryskade svenskens bekännelser av Malcolm Dixelius (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Griberg