Den ovillige mördaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (348.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Douglas Palm (del 6)
Inläsare
Björn Wahlberg
Utgivningsdatum
2021-03-24
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177894872

Den ovillige mördaren Ljudbok

(5 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-03-24

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
För Douglas Palm ter sig tillvaron annorlunda hösten 1956. Han är nybliven ungkarl och försöker råda bot på ensamheten genom att tillbringa allt mer tid på arbetet. Han följer den oroliga utvecklingen i Europa. I Budapest leder de växande protesterna mot den kommunistiska regimen till en blodig revolt. En av dem som deltar är den unge studenten Lajos Varga.

Sedan revolten brutalt slagits ned av den sovjetiska Röda armén flyr Varga hemlandet. Han tar sig till Malmö där han träffar på en man som han misstänker tillhörde motståndarsidan i Ungern. Varga är dessutom övertygad om att mannen var en av dem som förde bort hans barndomskamrat och stora kärlek, Rebeka. Varga bestämmer sig för att hämnas.

Den ovillige mördaren är en spännande kriminalroman som ger en levande skildring av revolten i Ungern, men är också en gripande berättelse om kärlek. Vidare tecknar författaren en bild av det svenska samhället i mitten av femtiotalet och hur landet påverkades världshändelserna den dramatiska hösten 1956.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Set Mattsson