Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2021-03-18
Förlag
Historiska Media
Översättare
Ole Andersson
Originaltitel
The Spy and the Traitor
Dimensioner
179 x 110 x 26 mm
Vikt
228 g
ISBN
9789177894964
Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria (pocket)

Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-03-18
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Överste Oleg Gordievskij var på toppen av sin karriär. 46 år gammal hade han blivit befordrad till drömpositionen på KGB:s Londonkontor och inbjuden till högkvarteret i Moskva för att formellt bli krönt som chef över hela KGB.

När han anlände till Moskva vandrade Gordievskij självsäkert genom flygplatsens säkerhetskontroll. Inombords kände han dock en djup oro KGB veteranen Gordievskij, Sovjetunionens trogne hemlige tjänare, var nämligen brittisk spion.

Den internationellt bästsäljande författaren Ben Macintyre skriver i Spion och förrädare om det djärvaste kapitlet i spionagets historia. Det är en berättelse om svek, dubbelspel och dristighet som ändrade kalla krigets riktning för alltid.

Ben Macintyre är i grunden historiker men arbetar till vardags på The Times. Han har skrivit ett tiotals böcker om spionagets och kalla krigets historia.

Röster om boken:

»Den bästa sanna spionhistoria jag någonsin läst!« John le Carré

»Jag läser stora delar med munnen halvöppen. Aldrig har väl uttrycket sanningen överträffar alltid dikten varit mer träffande Visst, det här är något så ovanligt som en faktabok som känns mer spännande än de flesta thrillers. Ändå är det inte bokens främsta tillgång. Det bästa är att den lär mig saker jag aldrig hade kunnat fantisera ihop på egen hand.« Malin Persson Giolito, författare till Störst av allt

»Kort sagt är Spion och förrädare en milstolpe i spionlitteraturen och en stor läsupplevelse.« Lars Gyllenhaal, militärhistoriker

»John le Carré och jag är helt överens. Det här är den bästa sanna spionhistoria vi någonsin läst. Under elva år spionerade KGB-agenten Oleg Gordievsky för engelska säkerhetstjänsten MI6. Skildringen av hans liv och gärning är lysande läsning, ibland så spännande att jag nästan får hjärtklappning. Samtidigt är det en enastående historielektion om det kalla kriget och hur nära vi en gång var ett kärnvapenkrig.« Ingalill Mosander, Senioren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria
 2. +
 3. Gaslightad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gaslightad av Sofia Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För alla som är intresserade av modern historia
  Magnus, 5 maj 2023

  En välberättad skildring av en viktig aspekt på det kalla kriget. Som en John Le Carréroman som faktiskt är sann.

 2. Otroligt spännande
  BA 46, 9 januari 2022

  Bokens underrubrik stämmer verkligen. En synnerligen väldokumenterad spionstory från kalla krigets dagar som avslöjar svagheter i såväl brittisk, amerikansk och sovjetisk underrättelsetjänst. .

 3. Den bästa bok jag någonsin läst
  Sven-Arne W, 4 juni 2021

  "Den bästa sanna spionhistoria jag någonsin läst" lyder ett citat av John Le Carré på bokens omslag. Personligen vill jag utan minsta tvekan vidga omdömet till "den bästa bok jag någonsin läst". En fantastisk skildring av en fantastisk och högdramatisk spionhistoria där verkligheten med råge överträffar dikten. Full av beundran över Macintyres enormt omfattande researcharbete - och över hans sätt att presentera berättelsen om "en av historiens allra största spioner".
  Drabbades direkt av ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ben Macintyre