Vilda västern : myt och verklighet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2021-09-06
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 135 x 15 mm
Vikt
282 g
SAB
Kqae
ISBN
9789177895046
Vilda västern : myt och verklighet (häftad)

Vilda västern : myt och verklighet

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2021-09-06
179
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Go west, young man!

Efter det amerikanska inbördeskrigets slut 1865 drog tusentals hoppfulla amerikaner och européer västerut. Med de strävsamma nybyggarna följde en svans som sökte försörjning, äventyr eller snabba rikedomar. Farmare, hantverkare, handelsmän, boskapsdrivare, pälsjägare, guldgrävare, buffeljägare, prostituerade, statstjänstemän - alla sökte de lyckan i gränslandet i väster, The Frontier. Den amerikanska urbefolkningen kunde inte hejda processen, trots sitt förtvivlade motstånd under de sista indiankrigen.

Här möter vi Jesse James, Billy the Kid, Wyatt Earp, Sitting Bull, Crazy Horse och andra som gått till historien, och får en fördjupad bild av epokens ikoniska centralfigur - cowboyen - och hans strävsamma liv ute på vidderna.

Fängslande människoöden inramas av en större berättelse som beskriver det sena 1800-talets amerikanska migrationshistoria, den skenande teknikutvecklingen och typiska fenomen som homesteaders, boom towns, cattle trails och rail heads.

Författaren Olle Bergman skriver engagerat och nyanserat om människor och händelser på ett sätt som tar läsaren bortom vita dukens gängse schabloner. Boken kastar ljus över en märklig och våldsam tid som fortsätter påverka USA än idag, inte minst vad gäller den amerikanska individualismen, vapenkulturen samt de sociala villkoren för ursprungsbefolkning och afroamerikaner.

I bokserien Världens dramatiska historia kombinerar författarna kunskap och berättarglädje. Här ges en fängslande inblick i historiens mest kända perioder och personöden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vilda västern : myt och verklighet
 2. +
 3. Röda khmererna : Pol Pots revolution i Kambodja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Röda khmererna : Pol Pots revolution i Kambodja av Peter Fröberg Idling (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vilda västern : myt och verklighet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Roande och intressant!
  Björn , 19 oktober 2021

  En mycket underhållande liten bok som jag sträckläste vid lägerelden. Intressanta fakta i en lättsam och välskriven stil. Rekommenderas till alla därute som innerst inne är cowboys.

 2. Mycket underhållande och lärorikt!
  Västeråsare, 4 oktober 2021

  Alla de kända namnen och händelserna från Vilda Västern är med i boken men satta i sitt sammanhang. Läsaren får veta massor om det amerikanska samhället under framför allt senare hälften av 1800-talet. De tekniska landvinningarna, rättssystemet, kvinnornas roll, förhållandena för olika etniska grupper mm mm.Jätteintressant och presenterat på ett lättillgängligt och humorisktiskt vis. Rekommenderas varmt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olle Bergman