Vilda västern (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-09-06
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789177895053
Vilda västern (e-bok)

Vilda västern E-bok

Världens dramatiska historia

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-09-06

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Go west, young man! Efter det amerikanska inbördeskrigets slut 1865 drog tusentals hoppfulla amerikaner och européer västerut. Med de strävsamma nybyggarna följde en svans som sökte försörjning, äventyr eller snabba rikedomar. Farmare, hantverkare, handelsmän, boskapsdrivare, pälsjägare, guldgrävare, buffeljägare, prostituerade, statstjänstemän ? alla sökte de lyckan i gränslandet i väster, The Frontier.
Här möter vi Jesse James, Billy the Kid, Wyatt Earp, Sitting Bull, Crazy Horse och andra som gått till historien, och får en fördjupad bild av epokens ikoniska centralfigur ? cowboyen ? och hans strävsamma liv ute på vidderna.
Fängslande människoöden inramas av en större berättelse som beskriver det sena 1800-talets amerikanska migrationshistoria, den skenande teknikutvecklingen och typiska fenomen som homesteaders, boom towns, cattle trails och rail heads.

Författaren Olle Bergman skriver engagerat och nyanserat om människor och händelser på ett sätt som tar läsaren bortom vita dukens gängse schabloner. Boken kastar ljus över en märklig och våldsam tid som fortsätter påverka USA än idag, inte minst vad gäller den amerikanska individualismen, vapenkulturen samt de sociala villkoren för ursprungsbefolkning och afroamerikaner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bergman Olle

  • Krigiska ord

    Bergman Olle

    »Fakta och kuriosa i god förening.» Östgöta Correspondenten »En liten pärla till bok, som bör pryda alla sorters hem, även de pacifistiskas» dagensbok.com »En liten rolig bok för alla som intresserar sig för ords ursprung? full av överraskande och...

  • Kulinariska ord

    Bergman Olle

    »Kulinariska ord är den perfekta gå bort-presenten till middagsbjudningen. En fin liten bok med historiska utvikningar runt ett sammelsurium av ord på något sätt kopplade till köket.« Biblioteket i fokus »Olle Bergman håller en lättsam men kunnig ...