Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2022-10-17
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
233 x 160 x 29 mm
Vikt
673 g
SAB
Hc
ISBN
9789177895275

En egen lön

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-10-17
237
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
1913. Den unga Hillevi lämnar föräldrahemmet för att börja arbeta som tvätterska på godset Tjolöholm. Det är långa dagar och arbetet är slitsamt. Hillevi drömmer om ett friare och bättre liv. På godset får hon ta del av fotograferandets fascinerande värld och Hillevi inser vad hon verkligen vill göra. Med kamerans magi vill hon föreviga livets ögonblick!

2020. Daphne vill arbeta som fotograf och planerar att starta en egen atelje i hemstaden Lund. Men hennes planer grusas tvärt när coronapandemin bryter ut. Vad ska hon nu göra med sitt liv? Hur ska hon försörja sig och kommer hon att bli helt beroende av sin sambo?

Trots att det skiljer mer än hundra år mellan Hillevi och Daphne brottas de med samma problem. Hur ska de kunna förverkliga sin dröm att verka som fotograf och kunna försörja sig på sitt arbete?

Med En egen lön visar Maria Gustavsdotter återigen sin osvikliga känsla för att trovärdigt skildra kvinnors liv, likväl i dåtid som i nutid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En egen lön
 2. +
 3. Om du var min

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om du var min av Christina Erikson (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En egen lön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra kvinnoporträtt!

  Boken handlar om Hillevi som levde för hundra år sedan och vill skapa sig ett eget liv som fotograf. Som kvinna på den tiden får hon kämpa hårt för sin självständighet vilket inte var accepterat i samhället.
  Samtidigt handlar det också om Daphne som lever idag. Även hon är fotograf med svårighet att klara sig genom pandemin vad gäller jobb och försörjning. Hon vill inte heller vara beroende av sin sambo.
  Boken skildrar på ett bra sätt kvinnors svårigheter både förr och idag.

 2. Riktigt bra
  MG, 18 december 2022

  Gillar du räkna hjärtslag så är detta en bok för dig,rekommenderas varmt!
  Utspelas både i dåtid och nutid och båda är lika läsvärda,hoppas på fler böcker i liknande anda!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maria Gustavsdotter