En egen lön (ljudbok) En egen lön
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (387.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lo Kauppi, Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2022-10-10
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177895299
En egen lön (ljudbok)

En egen lön Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-10

Styckköp

59 109 Du sparar 50 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1913 och Hillevi lämnar föräldrahemmet för att börja sitt arbete som tvätterska på godset Tjolöholm. Sysslorna är slitsamma och Hillevi drömmer om ett bättre och friare liv. Genom grevinnan får hon en glimt av fotograferandets fascinerande värld. Hillevi förundras över den magi som skapas med hjälp av en kamera och inser att detta är vad hon vill viga sitt liv åt. Men i en tid då ogifta kvinnor är omyndiga och de gifta blir försörjda av sina makar får Hillevi kämpa hårt för att förverkliga sin dröm.

Parallellt med Hillevi följer vi Daphne och hennes liv i nutidens Lund. Även Daphne drömmer om att arbeta som fotograf och planerar att starta en fotoateljé. Men så bryter corona pandemin ut och hennes planer grusas. Ska hon tvingas leva på sin sambo? Trots att mer än hundra år skiljer Hillevi och Daphne åt har de en gemensam dröm: att arbeta och försörja sig som fotograf - och att kunna leva på en egen lön.

Maria Gustavsdotter har hyllats för serien Prästdöttrarna som utspelar sig i stormaktstidens Sverige. Med En egen lön bevisar hon återigen sin osvikliga känsla för att trovärdigt skildra kvinnors liv, såväl de moderna som de i svunnen tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En egen lön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra
    -, 16 december 2022

    Bra, engagerande och fängslande historia, men stör mig på uppläsarna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Gustavsdotter