Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2022-01-31
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
The child on platform one
Dimensioner
217 x 143 x 30 mm
Vikt
584 g
SAB
Hce
ISBN
9789177895510

Flickan på perrongen

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-31
243
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1939 och nazisterna har ockuperat stora delar av Tjeckoslovakien. För att rädda livet på sin dotter Miriam ställs den unga mamman Eva inför ett omöjligt val. Det enda sättet att föra Miriam i säkerhet är att skicka iväg henne från Prag, även om det betyder att hon aldrig kommer att få se sin dotter igen. I London kämpar frivilligarbetaren Pamela med att hitta nya hem till de judiska barn som anländer. När vänskap uppstår mellan Pamela och en av de räddade flickorna bestämmer hon sig för att själv ta hand om henne. Men när Pamelas egen son tar värvning inser hon hur lätt även hennes värld kan rasa samman.

Flickan på perrongen är en hjärtskärande bladvändare om livsöden, flykt och mörka hemligheter. Precis som i debuten Haven som skiljer oss åt baserar Gill Thompson sin historia på verkliga händelser. Denna gång kretsar handlingen kring räddningsaktionen Kindertransport, som mellan 1938 och 1940 förde tusentals judiska barn från naziockuperade länder i säkerhet runtom i Europa.

Fiktiva karaktärer vävs skickligt samman med historiska händelser när Gill Thompson griper tag och berör med en berättelse full av längtan, lidande och sorg - men där mörkret samtidigt bär på glimtar av hopp, glädje och godhjärtade människors osvikliga mod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan på perrongen
 2. +
 3. Haven som skiljer oss åt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Haven som skiljer oss åt av Gill Thompson (pocket).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flickan på perrongen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik bok
  Lantbo, 27 mars 2023

  Skrämmande men otroligt lärorikt att läsa om alla kusligheter som hände under kriget. Skildrat på ett "fint" sätt utan att gå helt ner i detaljer. Man får själv tänka. Kan verkligen rekommendera denna bok

 2. Gill Thompson
  Angela Rosencrantz, 27 mars 2023

  Underbar och engagerade läsning. En riktig bladvändare trots de grymma händelser som förekom. Men många fick ett lyckligt slut. Rekommenderas att läsas!

 3. Fängslande
  veronicas_bok_bak_liv, 26 mars 2022

  Prag 1939. Nazisterna invandrar staden och Eva inser att hon måste sätta sin dotter i säkerhet även om det betyder att de aldrig kommer ses igen. När Eva sätts i koncentrationsläger så riskerar hennes mörka förflutna att uppdagas. I London kämpar Pamela för att hitta hem till de judiska barnen som kommer. När vänskap uppstår mellan Pamela och en av flickorna som räddats bestämmer hon sig för att själv ta hand om henne.

  Jag är ju väldigt svar för historiska romaner och Wow denna var ... Läs hela recensionen

 4. Gripande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 februari 2022

  En bok som berörde mig oerhört mycket. Den utspelar sig bitvis på den plats där min pappa föddes i Tjeckoslovakien och det berör då jag fortfarande har så många obesvarade frågor i mitt huvud till pappa som tyvärr inte finns kvar för att besvara dem. Han var under de här åren själv bara 6 - 8 år.

  Gill Thompsons sätt att skriva griper tag och berör mig. Hennes sätt att berätta kryper in under skinnet, allt lidande, all sorg och allt mörker, men samtidigt finns där massor av hopp, av g... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Gill Thompson