Heliga Birgitta (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (127.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia (del 20)
Inläsare
Håkan Julander
Utgivningsdatum
2021-02-24
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177895855

Heliga Birgitta Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-02-24

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ingen som intresserar sig för svensk medeltid kommer runt Birgitta Birgersdotter. Idag har heliga Birgitta närmast uppnått ikonstatus, och 1999 utsågs hon av påven till europeiskt skyddshelgon. Redan under sin livstid blev hon berömd över hela Europa som mystiker och profet, och hennes nedtecknade uppenbarelser utgör ett unikt källmaterial för historiker. Samtidigt är bilden av henne mångbottnad. Det är lika lätt att slå ett slag för Birgitta som feministisk föregångare som att anklaga henne för att ha hetsat till religiöst motiverade folkmord och krigsförbrytelser.

Med fängslande berättarglädje och djupa kunskaper skildrar Dick Harrison heliga Birgittas liv och gärning. Det är historien om en kvinna som kombinerade vänlighet och gränslös fromhet med en järnhård vilja.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Heliga Birgitta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Neutralt och koncentrerat
    -, 25 juli 2022

    Osentimentalt och kortfattat ges en god inblick i centrala händelser och skrifter från Birgittas liv samt eftervärldens förhållningssätt. Väl värd att lyssna igenom för den sverigehistoriskt intresserade.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison