Baader-Meinhof. Terrorismen som skakade Västtyskland (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (119.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia (del 29)
Inläsare
Anton Körberg
Utgivningsdatum
2021-07-20
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177895954
Baader-Meinhof. Terrorismen som skakade Västtyskland (ljudbok)

Baader-Meinhof. Terrorismen som skakade Västtyskland Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-07-20

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Våren 1970 föds en revolutionär stadsgerilla i Västberlin. Under namnet Rote Armee Fraktion, RAF, går Ulrike Meinhof, Andreas Baader och Gudrun Ensslin till våldsam attack mot föräldragenerationen, "Auschwitzgenerationen". Deras beslut att ta till vapen blev starten på en blodig våldsspiral som skakade Västtyskland i grunden. I en rad andra västländer växte liknande militanta organisationer fram ur 1960-talets blomsterdoftande fredsrörelse.

Bankrån, bombdåd, flygkapningar, kidnappningar, mord - listan av attentat blev lång och fick 1970-talet att gå till historien som "terrorismens årtionde". Vad fick unga vänsteraktivister att förklara krig mot samhället? Varför såg de våld och terror som rättfärdiga medel i kampen för en ny, bättre värld?

Baserat på ett stort antal intervjuer med förövare, offer, politiker och poliser skildrar journalisten och författaren Jens Nordqvist i denna bok på ett överskådligt vis några av de dramatiska händelser som under 1970-talet framför allt drabbade Västtyskland, men även Sverige och en lång rad andra länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »