Baader-Meinhof : terrorismens årtionde (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2021-09-06
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 15 mm
Vikt
272 g
SAB
Kfag.55
ISBN
9789177895978
Baader-Meinhof : terrorismens årtionde (häftad)

Baader-Meinhof : terrorismens årtionde

Häftad Svenska, 2021-09-06
189
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Våren 1970 föds en revolutionär stadsgerilla i Västberlin. Under namnet Rote Armee Fraktion, RAF, går Ulrike Meinhof, Andreas Baader och Gudrun Ensslin till våldsam attack mot föräldragenerationen, Auschwitzgenerationen . Deras beslut att ta till vapen blev starten på en blodig våldsspiral som skakade Västtyskland i grunden. I en rad andra västländer växte liknande militanta organisationer fram ur 1960-talets blomsterdoftande fredsrörelse.

Bankrån, bombdåd, flygkapningar, kidnappningar, mord - listan av attentat blev lång och fick 1970-talet att gå till historien som terrorismens årtionde . Vad fick unga vänsteraktivister att förklara krig mot samhället? Varför såg de våld och terror som rättfärdiga medel i kampen för en ny, bättre värld?

Baserat på ett stort antal intervjuer med förövare, offer, politiker och poliser skildrar journalisten och författaren Jens Nordqvist i denna bok på ett överskådligt vis några av de dramatiska händelser som under 1970-talet framför allt drabbade Västtyskland, men även Sverige och en lång rad andra länder.

I bokserien Världens dramatiska historia kombinerar författarna kunskap och berättarglädje. Här ges en fängslande inblick i historiens mest kända perioder och personöden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Baader-Meinhof : terrorismens årtionde
  2. +
  3. Ku Klux klan och dess arvtagare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ku Klux klan och dess arvtagare av Tomas Blom (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »