Djingis khan : erövraren och hans värld (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Biografi
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2021-09-06
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 14 mm
Vikt
242 g
SAB
Kof.3
ISBN
9789177896067

Djingis khan : erövraren och hans värld

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-09-06
180
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I slutet av 1100-talet och början av 1200-talet lyckades Djingis khan skapa ett mongoliskt välde som sträckte sig från Kaspiska havet i väster till Stilla havet i öster. Efter härskarens död år 1227 utvidgade hans ättlingar territoriet till det största rike som någonsin existerat på jorden.

Bilden av Djingis khan som en vildsint och makthungrig barbar med omättlig erövringslust etablerades under 1800-talet, då västerländska kolonisatörer gärna utmålade avlägsna kulturer som skräckinjagande och ociviliserade. Men det har också funnits en helt annan bild, en vision av en man som genom sina gärningar öppnade upp världen och bidrog till ett utbyte där ekonomi, vetenskap och politik utvecklades och blomstrade. En man av beprövad redbarhet och stor vishet, mäktig genom sin vältalighet och berömd för sin tapperhet , som Marco Polo noterade i sina reseskildringar från mitten av 1200-talet.

Utan att bestrida den hänsynslösa grymhet som låg till grund för Djingis khans historiska framfart ger historikern Dick Harrison i denna bok en nyanserad skildring av den mytomspunne mongolhärskarens liv och gärning.

I bokserien Biografi porträtteras personer som varit med och format vår myllrande historia. I böckerna möter vi historiska megakändisar vars berömdhet färdats genom årtusenden, eller profiler som varit betydelsefulla för sitt land och dess utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djingis khan : erövraren och hans värld
  2. +
  3. Josef Stalin : en historia om terror och förtryck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Josef Stalin : en historia om terror och förtryck av Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison