Nordiska gudasagor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2021-05-03
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Björk, Cia (form)
Dimensioner
197 x 143 x 16 mm
Vikt
321 g
SAB
Cmia
ISBN
9789177896470

Nordiska gudasagor

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-03
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»En lättläst, upplysande och rolig bok om något som borde finnas med i allmänbildningen, och som definitivt visar att gudar inte är särskilt annorlunda än människor.« DAST Magazine

»Katarina Harrison Lindbergh har tagit sig an uppgiften på ett fint sätt och har lyckats hitta en bra känsla för stil och ton när hon berättar sagorna i en form för 2020-talet. Nordiska gudasagor rekommenderas om man vill få en underhållande och aktuell inblick i den fornnordiska mytologin.« BTJ

De nordiska sagorna har berättats i olika versioner i över tusen år. I denna bok framträder Tor, Freja, Oden, Loke och andra figurer ur den nordiska sagoskatten på ett både bekant och oväntat sätt. Katarina Harrison Lindbergh utgår från Eddan när hon återberättar myterna med lika delar humor och allvar.

Historierna utspelar sig i ett magiskt universum där jättar lever i världens utkant. Gudarna i Asgård krigar, intrigerar, älskar och festar. Under sina många äventyr möter de människor och dvärgar, vänner och fiender. Över allt höjer sig världsträdet Yggdrasil. Berättelserna är tragiska, underhållande, våldsamma och poetiska på samma gång. Detta är fornnordiska sagor berättade för 2000-talet.

Katarina Harrison Lindbergh har alltid älskat de nordiska gudasagorna. Hon lärde sig läsa tack vare dessa sagor och har många gånger berättat historien om jätten Tjatse för sin egen dotter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nordiska gudasagor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nordisk religion !
  Bengt Nilsson, 26 mars 2024

  Intressant kan uppfattas som våra nordiska förfäders Bibel med skapelseberättelse och andra förklaringar på världsordningen och dess olika fenomen . Mycket intressant !

 2. Lättläst och poetisk
  @tant_edna, 26 december 2021

  Som den religionsnörd jag är uppskattade jag verkligen den här boken. De gamla nordiska gudasagorna berättas med känsla och författarens genuina intresse för dem speglas tydligt i texten och smittar av sig på läsaren.

  Texten är bitvis nästan poetisk och berättelserna varvas med komik, tragedi, våldsamheter och äventyr. Jag uppskattar att berättelserna, trots kapitelindelningen, följer en tydlig kronologisk ordning så att de upplevs som en helhet istället för som enskilda separerade g... Läs hela recensionen

 3. Lättläst och spännande
  eftermiddagste.se, 20 augusti 2021

  Är man som jag nyfiken och intresserad på våra gamla historier. Sagor och myter som berättats i norden för länge sedan och som har överlevt till idag är denna bok underbart fin att läsa. Den är både lättläst och spännande och man får veta både hur de levde där i asgård men också hur världen såg ut innan det fanns något i den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Katarina Harrison Lindbergh