Räkna hjärtslag (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (370.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Betty (del 1)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2021-09-15
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177896906

Räkna hjärtslag Ljudbok

(391 röster)  |   Läs 31 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-09-15

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1937 när den 17-åriga Betty lämnar sin norrländska hemstad för att bli hembiträde hos en doktorsfamilj på Östermalm i Stockholm. Betty får det genast kämpigt - hennes goda hushållskunskaper räcker inte till i doktorinnans ögon, som tar alla tillfällen i akt att klaga och vara vass mot Betty. Som tur är finner hon tröst hos nyblivna vänner, som det glada hembiträdet Viola som bor i grannhuset.

Viola hjälper Betty tillrätta i huvudstaden och de delar vardagens bekymmer och glädjeämnen med varandra. I hennes omgivning finns också den varme och uppmärksamme Martin Fischer, en universitetslektor av judisk börd. Betty, som älskar att läsa, skriver ett entusiastiskt brev till Fischer, som tar med henne djupare in i böckernas värld. Så småningom inleder de en på många sätt omöjlig kärleksrelation och förlovar sig. När Martin plötsligt en dag försvinner under oklara omständigheter, förbyts Bettys glädje i förtvivlan.

Räkna hjärtslag är författaren Katarina Widholms romandebut om en ung kvinnas väg ut i livet, i en historisk tid som på många sätt liknar vår egen. Det är en spännande och varm roman med färgstarka detaljer som snabbt förflyttar läsaren till tiden strax före andra världskriget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 31 recensioner av Räkna hjärtslag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd!
  Terese, 9 juli 2024

  Intressant att läsa om hur det var på den tiden, fin kvinnoskildring.

 2. Mycket bra
  Vinden, 27 juni 2024

  Mycket bra

 3. Jag älskar denna bok
  Bea, 16 juni 2024

  Jag ville aldrig släppa ifrån mig Bettys liv grep in i mig så starkt .

 4. Kunde ha fått fem stjärnor.

  Med en annan uppläsare hade boken fått 5 stjärnor. K.E. kan förstöra vilken bok som helst med sin tillgjorda betoning och satsmelodi. Jag undviker henne i möjligaste mån, men jag var för nyfiken på boken.

 5. Läsvärd
  rosamunda, 7 mars 2024

  Mycket bra. Intressant hur livet va på 30 talet. Ewerlöf suverän!

 6. Kvinnoporträtt
  -, 29 februari 2024

  Nära skildring av den tidens kvinnor och miljöer, tidsanda och Stockholm

 7. Bra historia
  -, 12 februari 2024

  Mycket bra bok om livet och klasskillnader i Sverige innan andra världskriget

 8. Kvinnoöde
  -, 28 oktober 2023

  Ett stycke historia även om det är en roman. Även om det är långt kvar så har allt kvinnorna fått det bättre i Sverige åtminstone.

 9. Underbar bok
  -, 16 oktober 2023

  Åh så tacksam jag är att jag läste läste den här boken om Betty. Man blir alldeles varm i hjärtat när man lyssnar. Ska genast börja på nästa bok! En av sakerna jag gillade mest är språket. Det känns så äkta, precis som man föreställer sig att det kan ha låtit då. Uppläsaren är för övrigt den bästa uppläsaren jag lyssnat på. Hon lever sig verkligen in i karaktärerna och får de levande. Det blir så äkta!

 10. ÄLSKAR!
  -, 13 oktober 2023

  Inte den genre jag brukar lyssna på men då jag innan lyssnat på en bok av Katarina Widholm som jag tyckte om chansade" jag på denna. Det är en av de bästa böckerna jag lyssnat på och läst på väldigt länge. Helt underbar! Målande beskrivningar så att man verkligen ser bilder framför sig. Har haft mina lurar dag som natt. inte kunnat släppa boken. Nu ser jag fram emot nästa. Uppläsare får också högsta betyg

 11. Jättebra !
  -, 10 juli 2023

  Jag kunde inte sluta läsa den ! Nu väntar andra delen. Jag tycker uppläsarens röst .

 12. Jättebra!
  -, 6 juli 2023

  En riktig bladvändare i ljudformat. Som vanligt en suverän uppläsare.

 13. Fantastisk!
  -, 25 april 2023

  Mycket bra, svår att lägga ifrån sig.

 14. Fängslande
  -, 4 april 2023

  En bland de bästa jag hört och så Katarina Ewerlöf som uppläsare gör det extra bra.

 15. Gripande bra!
  -, 1 april 2023

  Så väl beskriven i både miljö och tid, kunde inte sluta lyssna! Hoppas på en fortsättning!

 16. Jag gillar den
  -, 30 mars 2023

  Inte min genre, men gillar den. Bra driv, kommer lyssna på fortsättningen. / Arne

 17. Underbart
  -, 11 december 2022

  Älskar den här boken, berättar så mycket om vår historia.

 18. Historisk om en tid inte så avlägsen
  -, 26 oktober 2022

  Bra och intressant om livet som hembiträde. Väldigt bra uppläsning!! Väntar och längtar efter fortsättningen om Betty.

 19. Underbar historia.
  -, 10 oktober 2022

  Tycker mycket om boken, vill bara följa Betty vidare i livet. Ser fram emot att läsa nästa bok! Bra skrivet om kvinnor i Sverige runt krigstid.

 20. Ett historiskt dokument!
  -, 3 september 2022

  Välskrivet och spännande!

 21. Historiebeskrivning
  -, 22 augusti 2022

  Så fantastiskt välskriven och upplysande om tiden gällande kvinnan före kriget!

 22. 4++ av 5
  Bokdjungeln , 30 juli 2022

  Med två böcker kvar att lyssna på av alla de som nominerats till årets bok så tycker jag att denna hittills är bäst. Den var bra redan från början och jag ville inte sluta lyssna. Tempot är behagligt, åt det lugnare hållet och texten är välskriven med inslag av ord från handlingens tidsepok. Allt är väl beskrivet och jag kunde därmed se allt framför mig och kunde känna dofter från all mat som lagas i boken. För visst behandlas både mat och städning i texten då Betty ändå är hembiträde. Widhol... Läs hela recensionen

 23. Vilken fantastisk bok!
  -, 19 juni 2022

  Detta är en helt underbar hjärtevärmande historia som jag verkligen älskade att läsa. När de sista sidorna närmade sig så ville jag inte att boken skulle ta slut. För mig är det här en fullpoängare och tycker du om historiska romaner så måste du läsa boken.

 24. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 14 juni 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Som jag har förstått det så är den här boken, Räkna hjärtslag, författaren Katarina Widholms debut för vuxna. Hon har tidigare gett ut ett flertal barn- och ungdomsböcker, men jag har inte läst någon av dessa. Räkna hjärtslag är den första boken i en planerad bokserie om Betty, och den utspelar sig i Stockholm i slutet av 1930-talet. Den andra boken i serien heter Värma händer och kommer ut i slutet av augusti i år, och utspelar sig i början av 1940-talet. Jag ty... Läs hela recensionen

 25. Bokens titel?
  -, 21 maj 2022

  Trevlig lyssning, men hade hoppats att hon inte skulle bli gravid (som vanligt med flickorna) kanske en annan uppläsare för mig.

 26. En bok som lockar till nästa del
  Jörgen, 14 mars 2022

  Boken ger en trovärdig bild av ett förkrigs-Sverige, med andra normer och värderingar än vi har idag. Ett gott betyg är att besvikelsen blev rätt stor över den gåta som lades obesvarad i slutet på boken. Givetvis vill man höra fortsättningen på hennes levnadsöde.

 27. Jättebra!
  -, 27 januari 2022

  Jag brukar mest läsa deckare men fick detta boktips av en god vän, och jag gillade den jättemycket! Ser fram emot del 2!

 28. Härlig läsning
  -, 3 december 2021

  Intressant att läsa om förkrigstiden med en personlig vinkel

 29. En klar favorit
  -, 24 november 2021

  Helt underbar bok! Jag blev helt fängslad och lyssnade vid varenda tillfälle och paus. Den fick också mig ut på extrapromenader för att jag bara ville höra vidare. Jag levde mig helt in i Bettys värld, säkert mycket tack vare språkformen. Känns som en fortsättning skulle kunna komma. Det enda minuset var nog att uppläsaren inte helt passade denna bok enligt mitt tycke.

 30. En favorit...
  -, 20 oktober 2021

  En lyssnar upplevelse som ni inte ska missa om Betty som kommer till Stockholms. Vad kvinnorna jobbade hårt och var duktiga. Blir sugen på att slänga ihop en sockerkaka och bara äta klassisk
  husmanskost Boken gjorde mig sugen på dillkött och peppsrotssås..¿

 31. Gripande historia
  -, 5 oktober 2021

  Sträckläste boken, en berättelse som grep tag i mig.

Visa alla 31 recensioner

Fler böcker av Katarina Widholm