Räkna hjärtslag (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Betty (del 1)
Antal sidor
469
Utgivningsdatum
2021-09-15
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177896913

Räkna hjärtslag E-bok

(20 röster)  |  Läs 5 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-09-15

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1937 när den 17-åriga Betty lämnar sin norrländska hemstad för att bli hembiträde hos en doktorsfamilj på Östermalm i Stockholm. Betty får det genast kämpigt - hennes goda hushållskunskaper räcker inte till i doktorinnans ögon, som tar alla tillfällen i akt att klaga och vara vass mot Betty. Som tur är finner hon tröst hos nyblivna vänner, som det glada hembiträdet Viola som bor i grannhuset.

Viola hjälper Betty tillrätta i huvudstaden och de delar vardagens bekymmer och glädjeämnen med varandra. I hennes omgivning finns också den varme och uppmärksamme Martin Fischer, en universitetslektor av judisk börd. Betty, som älskar att läsa, skriver ett entusiastiskt brev till Fischer, som tar med henne djupare in i böckernas värld. Så småningom inleder de en på många sätt omöjlig kärleksrelation och förlovar sig. När Martin plötsligt en dag försvinner under oklara omständigheter, förbyts Bettys glädje i förtvivlan.

Räkna hjärtslag är författaren Katarina Widholms romandebut om en ung kvinnas väg ut i livet, i en historisk tid som på många sätt liknar vår egen. Det är en spännande och varm roman med färgstarka detaljer som snabbt förflyttar läsaren till tiden strax före andra världskriget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Räkna hjärtslag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 5 av 5
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 29 juli 2023

  Vilken fantastisk och välskriven bok. Den var trovärdig med färgstarka karaktärer och miljöer. Jag blev fångad direkt från första sidan. Jag ville aldrig att boken skulle ta slut. Men som tur är så finns ju uppföljaren. Värma händer som jag ska påbörja ikväll.

 2. Kunde inte sluta läsa, helt fantastisk bok!
  -, 21 juli 2022

  Läs denna, den är helt fantastisk.

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 14 juni 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Som jag har förstått det så är den här boken, Räkna hjärtslag, författaren Katarina Widholms debut för vuxna. Hon har tidigare gett ut ett flertal barn- och ungdomsböcker, men jag har inte läst någon av dessa. Räkna hjärtslag är den första boken i en planerad bokserie om Betty, och den utspelar sig i Stockholm i slutet av 1930-talet. Den andra boken i serien heter Värma händer och kommer ut i slutet av augusti i år, och utspelar sig i början av 1940-talet. Jag ty... Läs hela recensionen

 4. Bra bok, bra uppläsare
  -, 20 april 2022

  Väntar på nästa, ångrar nu att jag inte väntade med den tills uppföljaren kommit ut men kunde inte sluta lyssna.

 5. Genialt suverän! Väntar på fortsättning/Carin
  - (Ljungbyhed), 30 september 2021

  Väntar på fortsättning! För en norrländska är den så träffande

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Katarina Widholm