Till min syster Kristina (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (247.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Syster (del 2)
Inläsare
My Holmsten
Utgivningsdatum
2021-07-20
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177897118

Till min syster Kristina Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-07-20

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Lovisa är stolt över att vara den bästa barnmorskan i Kashgar, dit hon kommit för att arbeta som missionär. Men att lokalbefolkningen behöver hennes kunskaper spelar ingen roll när de andra missionärerna upptäcker att hon och hennes tjänare, TochtAchond, är förälskade.

Till sist reser Lovisa och TochtAchond bort tillsammans till staden Kutchar för att starta ett nytt liv. Medan första världskriget bryter ut i Europa fortsätter Lovisa att arbeta som barnmorska och sjuksköterska i den främmande staden i Centralasien. I breven hem till systern Kristina berättar hon om svårigheterna hon möter som svensk kristen hustru till en muslimsk man. Men också om sina drömmar och om glädjeämnen i vardagen.

Till min syster Kristina är den andra delen i böckerna om Lovisa Engvall. Det är en berättelse om självständighet, drömmar och brustna relationer för alla som älskar Maria Gustavsdotters levande miljöer och känsla för karaktärer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till min syster Kristina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lite intressant ändå
    - (Trelleborg), 11 februari 2022

    Intressant om man vill veta hur det kunde gå till på en missionsstation i Kina i början av 1900- talet. Det blir dock aldrig någon riktigt spännande berättelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Gustavsdotter