Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
När djuren vaknar (del 1)
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2021-10-12
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 25 mm
Vikt
486 g
SAB
Hc
ISBN
9789177897453
Glorian (inbunden)

Glorian

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-10-12
199
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Dystopisk spänning i övervakningens tid

Ett nytt virus har precis svept över jorden. Även om naturen tillfälligt har fått återhämta sig har människan under alltför lång tid misskött planeten. Klimatflyktingarna är många, nationsgränser börjar suddas ut. Samhället präglas av övervakning med hjälp av drönare, mobiltelefoner och en ny produkt som ska rädda världen.

Under virusutbrottet har människan tvingats ta ett steg tillbaka, vilket har gett plats för djuren att ta sig in i samhällena. Men när livet börjar återgå till det normala vill inte djuren backa undan. De börjar snarare uppträda aggressivt - något som forskaren Caroline tror sig veta orsaken till. Någon vill till varje pris förhindra att sanningen kommer ut.

Glorian är en dystopisk thriller berättad ur fyra människors perspektiv. Den föräldralösa Annie som åtalas för ett mord hon inte minns att hon begått, hennes vän Walter, den tidigare väderforskaren Ben som blivit uteliggare och forskaren Caroline. Alla dras de in i en farlig härva. Ska de lyckas stoppa de krafter som vill mörklägga orsakerna till det som händer i samhället innan djuren tar över helt?

När djuren vaknar innehåller två delar: Glorian och Gränden. Med de två böckerna problematiserar Hanna Blixt aktuella teman baksidan med övervakningssamhället och ny teknik, allt mot en fond av ett jordklot helt ur balans, där extremväder är det nya normala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glorian
 2. +
 3. Gränden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gränden av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Glorian. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Obehagligt bra
  Anneli Fichtelius, 17 mars 2022

  Sögs direkt in i denna obehagliga framtidsvision som är tillräckligt verklighetstrogen för att krypa in under skinnet. Berättelsen är som ett pussel som sakta faller på plats med starka karaktärer som minst sagt har sina sidor. Många obehagliga och goda överraskningar. Läs den!

 2. Gastkramande
  @NPboktips , 25 november 2021

  Virus smitta härjar runt om i alla världens hörn. Människor flyr över landsgränser för att undgå alla klimatförändringar som drabbat flera områden. De gamla gränserna har försvunnit och övervakningen sker med drönare, kameror och mobiltelefoner. Det forskas på nya sätt att få in information om befolkningen, ett armband med program som samlar in data som puls, temperatur, rörelsemönster, sociala mönster och mycket mer. Men framförallt få kontroll live, om det skulle komma ytterligare en virusv... Läs hela recensionen

 3. Vi klickade tyvärr inte
  Bokhyllaniskuggan, 22 november 2021

  ❥ Recension

  Jag hade rätt höga förväntningar på den här boken för baksidetexten fick mig vansinnigt intresserad. Det smärtar mig att säga att jag tyvärr blev besviken. Idén är både originell och smart men jag hade svårt för språket. Vi klickade inte alls för jag tycker inte att det flyter och berättandet känns krystat. Det kändes även som att boken är skriven för en väldigt ung publik, typ unga tonåringar. Jag hade önskat mer djup i narrativet, en råare ton och brutalitet. Läs hela recensionen

 4. Läskig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 21 november 2021

  När jag läste om boken och jag såg den här meningen, Dystopisk spänning i övervakningens tid, fick jag såväl ångest som lätt panik. Jag som inte gillar den här typen av böcker. Men skam den som ger sig.

  Det här är en spännande bok med en riktigt bra handling, men väldigt annorlunda mot det jag är van att läsa. Karaktärerna är bra gestaltade och språket känns bra för de miljöer Hanna berättar om. Det är ett enkelt språk som gör att boken är lättläst.

  Boken är säkert toppen fö... Läs hela recensionen

 5. Välskriven och spännande
  @Systrarnaboktokiga , 15 oktober 2021

  En mycket spännande och annorlunda bok. Gillar karaktärerna, särskilt Annie. Alla karaktärer är mycket bra gestaltade och de är intressanta att följa. Lagom långa kapitel med ett enkelt språk. Boken i sin helhet känns välskriven och välplanerad. Handlingen är annorlunda emot det vi brukar läsa men föll verkligen för denna bok. Vill läsa mera. Handlingen är spännande, välskriven och intressant. En bok vi rekommenderar dig om du gillar att läsa om framtiden, pandemier, djur och miljö, en mycket intressant blandningen.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Hanna Blixt