Glömda soldater (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (564.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Charlotta Jonsson
Utgivningsdatum
2022-05-02
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177897842
Glömda soldater (ljudbok)

Glömda soldater Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-05-02

Styckköp

156

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Under andra världskriget fanns kvinnorna med på alla fronter - som sjuksköterskor, piloter, prickskyttar, partisaner, agenter, kökspersonal, luftvärnssoldater, signalister och tolkar. Ändå lyser de med sin frånvaro i de flesta av de böcker som skrivits om konflikten.

Kvinnornas drivkrafter var pliktkänsla och patriotism, men också en längtan efter frihet och att spränga de gränser som tidens kvinnoroll satte upp. Fördomar och diskriminering följde dem, liksom beundran och tacksamhet. Äventyr och kamratskap har stannat kvar i minnet hos många.

I Anna Larsdotters bok Glömda soldater får vi för första gången på svenska följa en grupp kvinnor på uppdrag i andra världskrigets Europa, USA och Asien. Däribland sjuksköterskan Thelma Sanders, kantinlottan Lilli Tamminen, prickskytten Roza Sjanina, motståndskvinnan Hedda Lundh och luftvärnsofficeren Mary Churchill. Ett par av veteranerna har intervjuats av författaren, vissa har lämnat dagböcker och memoarer efter sig, medan andra har fått sina liv beskrivna i biografier. Vi möter dem mitt i deras uppdrag, på plats i krigets verklighet. Utan deras berättelser är historien om andra världskriget inte fullständig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Larsdotter

  • Kvinnor i strid

    Anna Larsdotter

    Ikoner, amasoner och revolutionärer! Anna Larsdotters nya bok utmanar våra invanda föreställningar. Kvinnor i strid handlar om kvinnor som på olika sätt har deltagit i krig, från 1600-tal till 1900-tal. Levande och kunnigt skildrar författaren och...