Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-01-17
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 19 mm
Vikt
390 g
SAB
K.2
ISBN
9789177898368
Romarrikets undergång (inbunden)

Romarrikets undergång

(9 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-01-17
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Romarrikets undergång tillhör historiens stora händelser. Dit ned, femtio generationer tillbaka i tiden, når vårt moderna samhälles rötter. Där finner vi en värld präglad av rationellt tänkande och demokratiska ideal. En värld styrd av människor med rösträtt, snarare än av gudar och storkungar. Romarna blev så framgångsrika, att de i början av vår tideräkning hade lagt under sig hela Medelhavsområdet.

Men inget träd växer upp i himlen. Med romarrikets undergång år 476 e.Kr. var det antika dramat över. Ett världsrike hade fallit samman, världen krympte, fälten växte igen och människorna värmde sig vid lägereldarna. Den långa medeltiden hade börjat.

Hur kunde ett så stort och framgångsrikt samhälle bara bryta samman och försvinna? Vilka var orsakerna? Pandemier, klimatkriser och folkvandringar? Höga skatter eller personlig dekadens? Och kan det hända igen?

I Romarrikets undergång för författaren Dag Sebastian Ahlander ett underhållande och tankeväckande resonemang om vilka lärdomar som går att dra av det mäktiga rikets sammanbrott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Romarrikets undergång
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dag Sebastian Ahlander