Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2022-09-05
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
235 x 163 x 36 mm
Vikt
1108 g
SAB
Mzd-a,Ka.38,Ka.04
ISBN
9789177898696

Ondskans tid : en historia om trolldom och häxeri

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-09-05
285
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Ondskans tid är en bred och lärd genomgång av ett fruktansvärt men fascinerande fenomen. Harrison är en god berättare och här har han tillgång till ett färgstarkt material. Resultatet är en underhållande och bildande bok ... Sammantaget är det intressant, allsidigt och väl berättat.« Svenska Dagbladet

Idag framstår det som obegripligt. Från 1400-talet och tre århundraden framåt avrättades omkring 35 000 människor i Europa, anklagade för att ha ägnat sig åt förbjuden trolldom. Majoriteten av de drabbade tillhörde de lägre socialskikten, med enstaka undantag i högborgerliga och adliga kretsar. Långt mer än hälften av de åtalade var kvinnor. Och ingen av dem hade, såvitt vi vet, verkligen gjort något ont. Hur kunde detta ske?

I Ondskans tid skildrar Dick Harrison de stora häxprocesserna och trolldomsförföljelserna i Europa från forntiden och framåt, med särskilt fokus på Norden under 1500- och 1600-talen. Det var en tid då oskyldiga människor avrättades för brott som inte existerade annat än i fantasin. Egentligen handlade det om intolerans mot oliktänkande, men med hjälp av hypoteser om Satan och helvetet kunde de bisarra övergreppen rättfärdigas. Människan lärde sig konsten att förfölja sina fiender i organiserad form - med fruktansvärda resultat.

Det skrämmande ämnet blir till fängslande läsning när historieprofessor Dick Harrison nu tar sig an ämnet häxerier och trolldom genom tiderna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ondskans tid : en historia om trolldom och häxeri
  2. +
  3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ondskans tid : en historia om trolldom och häxeri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Alltför många små detaljer
    Susanne Rydvald, 10 november 2022

    Det blir långtråkigt - sekel efter sekel, år efter år, häx namn efter häx namn som glöms igen innan man hinner fram till nästa sida. 415 sidor Trolldom och häxeri, som bara beskrivs kort emellan varför den föddes för så länge sen. Ett intressant tema vilket slutligen ebbar ut i allt för många olästa sidor. Synd också att illustrationen blir allt mindre mot bokens slut

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison