Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2022-03-11
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 14 mm
Vikt
243 g
SAB
Kcx-qa,Ohd
ISBN
9789177898788

Emigrationen till Amerika

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-03-11
173
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»En lättläst och lättillgänglig bok för den som vill orientera sig i ämnet och den kan fungera bra som en introduktion.« Rötter

Under en period av drygt femtio år, från 1800-talets mitt och till början av nästa sekel, lämnade 1,2 miljoner svenskar landet för att söka sig en framtid i USA.

De allra flesta gav sig ut på den långa resan för att förbättra sina ekonomiska villkor, men för många hägrade också ett liv i frihet från tvång och överhet. Det här är berättelsen om den största folkomflyttningen i Sveriges historia, om drömmar som förverkligades och drömmar som krossades. Vi möter både obemärkta öden bland utvandrarna liksom också män och kvinnor som gjorde verklighet av Amerikadrömmen och inspirerade allt fler att följa i deras fotspår.

Författaren Tomas Blom väver in många trådar i sin färgstarka skildring av en omvälvande tid som gett stoff till litterära och filmiska storverk. En tid som aldrig upphör att fascinera svenskar och svenskättlingar på båda sidor Atlanten.

Boken ingår i serien Sveriges dramatiska historia
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Emigrationen till Amerika
  2. +
  3. Sverige under andra världskriget : hemliga planer och projekt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverige under andra världskriget : hemliga plan... av Anders Frankson (inbunden).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Emigrationen till Amerika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Emigranten till Amerika
    Yves Devolder, 26 maj 2022

    En noggrann studie av vårt förflutna och vad motiverade svenskar att lämna landet och försöka ett nytt och bättre liv i Amerika. Här får man historiska fakta som förklarar vad Vilhelm Moberg beskriver i sin litterära saga. En bra bok som skulle rekommenderas till alla studenter och alla läsare i allmänhet!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tomas Blom