När bergen sjunger (pocket)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2022-03-14
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
The Mountains Sing
Dimensioner
179 x 110 x 24 mm
Vikt
202 g
SAB
Hce
ISBN
9789177899020
När bergen sjunger (pocket)

När bergen sjunger

(25 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2022-03-14
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hanoi, 1972. En flicka och en mormor klamrar sig fast vid varandra när amerikanska bomber dånar utanför deras improviserade skydd. Flickans föräldrar har gett sig iväg för att utkämpa det krig som sliter itu både hennes land och familj.

Medan hon väntar på att föräldrarna ska återvända gör mormodern allt i sin makt för att skingra barnbarnets tankar. Hon berättar sina väl bevarade hemligheter och ger flickan ovärderliga lektioner om livet, inte bara hur man överlever utan hur man lever med mod, heder och medkänsla i behåll.

Genom flickan och mormodern tas vi med på en oförglömlig resa genom Vietnams smärtsamma 1900-talshistoria. Vi fylls av deras trots och beslutsamhet, av deras hopp och oväntade glädje.

Nguyên Phan Quê Mai föddes i Vietnam 1973 och blev under sin uppväxt vittne till krigets förödelse. Hennes böcker har publicerats i ett tiotal länder och förärats en rad utmärkelser. När bergen sjunger är en starkt berörande roman om komplicerade familjerelationer, och en briljant skildring av Vietnams turbulenta historia: från den franska koloniseringen, uppdelningen av Syd- och Nordvietnam, Vietnamkriget och hela vägen fram till idag. Men den är lika mycket en bok om glädje, trots och beslutsamhet. Och om hoppets osannolika kraft.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När bergen sjunger
 2. +
 3. Såld på en måndag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Såld på en måndag av Kristina McMorris (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När bergen sjunger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vietnams uppslitande 1900-talshistoria.
  Kerstin , 28 maj 2023

  Medryckande och intressant skildring av vad som hände i Vietnam under 1900-talet. Läsaren får följa en mormor och ett av hennes barnbarn.
  Mycket läsvärd.

 2. 5 av 5
  Bokdjungeln, 20 oktober 2022

  Jag har länge velat läsa denna bok så jag blev väldigt glad när vi skulle läsa den i en av de bokcirklar jag är med i. Jag tycker nästan att det blir en förälskelse vid första ögonkastet. Inledningen får mig att komma tillbaka till en tid då jag jobbade som rundreseguide i Kambodja och hade kollegor som körde resor i just Vietnam. Våra lägenheter hade vi dock i Bangkok och där sågs vi mellan våra resor. Kollegorna berättade då en hel del om Vietnamkriget och visade bilder på hur små tunnlarna... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nguyen Phan Que Mai