Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2022-05-02
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
The Paris Apartment
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789177899099

Den hemliga våningen

(8 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-02
237
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
London, 2017. Lia får sitt livs överraskning när hon får veta att hennes känslokalla mormor har testamenterat en exklusiv våning till henne - i Paris. Lägenheten på den fashionabla adressen har stått orörd sedan andra världskriget och visar sig vara en skattkammare full av kända konstverk, värdefulla smycken och designkläder. Men det mest chockerande är fynden av nazipropaganda. Lia söker upp konstkännaren Gabriel Seymour. Genom att ta reda på konstverkens ursprung hoppas hon få veta sanningen om sin mormor.

Paris, 1942. Tyskarna ockuperar huvudstaden men den eleganta Estelle Allard påverkas inte av krigets vedermödor. Det är först när nazisterna kommer för att hämta hennes vänner som verkligheten drabbar henne. Utan att tveka hjälper Estelle dem hon älskar, även om hon själv riskerar livet. Vad hon inte vet är att hennes handlingar kommer att få konsekvenser i generationer framöver.

Den hemliga våningen är en spännande skildring av krigets Paris med två starka och karismatiska kvinnor i huvudrollen. Det är en häpnadsväckande berättelse om spioneri, mod och sann kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den hemliga våningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 7 februari 2023

  Det finns en sorts böcker som är som att läsa en härlig chokladask. Den hemliga våningen av Kelly Bowen är precis en sån bok.
  Förpackningen är vacker, det är ett Paris som även under den tyska ockupationen är stilfullt, värdigt och elegant. Innehållet är varierat, en del bitar är ljusa och söta och en del så mörka att det nästan blir bittert. Här finns praliner (eller berättelser) med historia och sådana som är alldeles nutida. Fyllningen varierar från det förväntade och trygga till det m... Läs hela recensionen

 2. Den hemliga våningen
  Tinnerts bookcorner, 6 september 2022

  På senare tid har det blivit en del historiska romaner och speciellt sådana som handlar om andra världskriget. I den här boken skildras det hur det var att leva i Paris under andra världskriget. Detta är ett perspektiv som är nytt för mig och jag tilltalas mycket av hur Bowen har lagt upp sin berättelse.

  Utan att överdriva är detta en av de bästa böckerna som jag läst i den genre. Det är ett bra driv i berättelsen tack vare Bowens parallella handlingar. Blandningen av nutid och dåtid... Läs hela recensionen

 3. Historisk roman
  veronicas_bok_bak_liv, 22 juni 2022

  London 2017 - Lia får sitt livs överraskning när hon ärver en våning i Paris av sin mormor. Lägenheter har stått orörd sedan andra världskriget och det visar sig att den är en skattkammare fylld med konst och exklusiva kläder.
  Paris 1942 - Tyskarna ockuperar huvudstaden, men den vackra Estelle låter sig inte påverkas. Det är först när nazisterna kommer för att hämta hennes vänner som verkligheten drabbar henne.

  Jag och historiska romaner, det är något speciellt, denna genre får... Läs hela recensionen

 4. Historisk roman som rekommenderas
  @bettan_bokprataren (Örebro), 26 maj 2022

  En bok som är inspirerad av verklighetens Joséphine Baker, Nancy Wake och Virginia Hall. Men även från författarens gammelfarbror som lämnat efter sig dagboks antecknar från första världskriget där han stred och dog.

  En berättelse som har ett bra driv under hela boken och som har fina karaktärer och miljöbeskrivningar.
  Familjehemligheter, vänskap, förvecklingar och kärlek i lagom mängd gör boken väl värd att läsa dessutom väver författaren ihop de båda parallella handlingarna snyggt och får dem att fungera hela vägen.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kelly Bowen