Den hemliga våningen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (312.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2022-05-11
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177899112

Den hemliga våningen Ljudbok

(74 röster)  |   Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-05-11

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
London, 2017. Lia får sitt livs överraskning när hon får veta att hennes känslokalla mormor har testamenterat en exklusiv våning till henne - i Paris. Lägenheten på den fashionabla adressen har stått orörd sedan andra världskriget och visar sig vara en skattkammare full av kända konstverk, värdefulla smycken och designkläder. Men det mest chockerande är fynden av nazipropaganda. Lia söker upp konstkännaren Gabriel Seymour. Genom att ta reda på konstverkens ursprung hoppas hon få veta sanningen om sin mormor.

Paris, 1942. Tyskarna ockuperar huvudstaden men den eleganta Estelle Allard påverkas inte av krigets vedermödor. Det är först när nazisterna kommer för att hämta hennes vänner som verkligheten drabbar henne. Utan att tveka hjälper Estelle dem hon älskar, även om hon själv riskerar livet. Vad hon inte vet är att hennes handlingar kommer att få konsekvenser i generationer framöver.

Den hemliga våningen är en spännande skildring av krigets Paris med två starka och karismatiska kvinnor i huvudrollen. Det är en häpnadsväckande berättelse om spioneri, mod och sann kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den hemliga våningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande bok o bra uppläsning!
  -, 31 januari 2024

  Spännande handling om modiga människor o mönniskoöden

 2. Såg fram emot nästa lyssnartillfälle
  -, 5 mars 2023

  Välskriven, med bra uppläsare. Har tagit varje tillfälle jag har kunnat under dagarna för att fortsätta att lyssna.

 3. En underbar bok
  -, 3 november 2022

  En bok man inte vill sluta läsa, kan verkligen rekommendera denna.

 4. 4 av 5
  Bokdjungeln, 11 oktober 2022

  Många gånger lyssnar jag på ljudböcker medan jag gör annat. Jag har alltså inte mitt fulla fokus på boken. Med en del böcker funkar det utmärkt, medan det med andra inte går alls. Jag upplever att denna bok krävde all energi i början, för att sedan avta ju mer koll jag fick på alla karaktärer. Handlingen är intressant då den växlar mellan två olika tidsepoker och människor. Allt flätas dock samman tillslut och det ger boken ett fint avslut. Att bokens huvudkaraktärer är kvinnor är ett extraplus i kanten enligt mig.

 5. Hjärtvärmande historisk roman
  -, 7 juni 2022

  När barnbarnet ¿Lia¿ ärver en parisisk lägenhet, inser hon att detta kan vara nyckeln till att ta reda på vem hennes kalla och avlägsna mormors egentligen var.

  Detta är en historisk roman följer vi tre kvinnors berättelser under två tidslinjer en under 2017 och den andra under 1940-talets okuperad Paris. De historiska detaljerna är fenomenal och karaktärerna är färgstarkt tecknade. Vilket både är trollbindande och fängslande, samtidigt något hjärtskärande. Eftersom livet alltid verkar erbjuda händelser som kan förändra ens öde.

 6. Fem plus!
  -, 23 maj 2022

  Riktigt bra bok men gripande och sammanvävda livsöden. En stark femma!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kelly Bowen