Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Skrivsystrar (del 2)
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2022-08-15
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 24 mm
Vikt
456 g
SAB
Hc
ISBN
9789177899181
Skrivkramp (inbunden)

Skrivkramp

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-08-15
231
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Riktigt underhållande, bitvis gripande och spännande« @alskar_att_lasa på Instagram

»Den här feelgood-romanen vill ni inte missa. Den var så mysig! Jag slukade den verkligen och älskade den.« @jessicasbooks_ på Instagram

Emma Singh är den nya stjärnan på den brittiska författarhimlen. Hennes debutbok slog säljrekord och förväntningarna på uppföljaren är skyhöga. Med tanke på Emmas bakgrund tar förläggaren för givet att även nästa bok ska utspela sig i Indien. Problemet är bara att hon känner sig lika brittisk som drottning Elizabeth och inte ens är måttligt intresserad av landet där hon har sina rötter. Inspirationen uteblir, skrivlusten är obefintlig och orden lossnar inte, hur mycket Emma än försöker. Hon har drabbats av skrivkramp medan hennes deadline obevekligt närmar sig.

När Emma blir erbjuden tjänsten som husmor på en internatskola packar hon väskorna och lämnar London. Kanske vaknar kreativiteten till liv om hon byter miljö? Hon föreställer sig att arbetet kan skötas med vänsterhanden och att hon ska få mycket tid till sitt manus, men livet som husmor är krävande och intensivt. Då hon möter eleven Mira inser Emma att det finns fler som har kommit på villovägar i livet. Kan de två hjälpa varandra att hitta vägen framåt?

Skrivkramp är den andra fristående romanen i serien Skrivsystrar som på Lilly Emmes typiska vis blandar humor med ett mer allvarsamt tema.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skrivkramp
 2. +
 3. Villovägar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Villovägar av Lilly Emme (inbunden).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skrivkramp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En feelgood om skrivkramp..
  Frolids_bokhylla, 4 december 2022

  Emmas första bok blev en succe och nu är förväntningarna skyhöga på uppföljaren, men hon kan inte skriva trots att deadline närmar sig. Emma blir erbjuden en tjänst som husmor på en internatskola, ett enkelt jobb med tid att skriva när barnen är i skolan. Kanske ett miljöombyte kan kicka igång inspirationen? Så möter hon Mira, en klok och snabbtänkt tjej som ändå hela tiden strular till det för sig. Vad är det som ligger bakom det där?

  Det är den andra fristående boken i serien om Sk... Läs hela recensionen

 2. Röriga karaktärer och förutsägbar handling
  @kickiskriver (Gnesta), 15 oktober 2022

  Jag verkligen älskade den första boken i den här serien (Utloggad). Det bidrog säkert till att jag blev så besviken på den här boken. Mina förväntningar var orimligt höga.

  Jag är själv en aspirerande författare och har haft skrivkramp, så jag tyckte att den här berättelsen verkligen skulle passa mig. Men av någon anledning hade jag väldigt svårt att relatera till Emma. Jag fick liksom inget grepp om henne, kände aldrig att jag förstod mig på henne. (Hon hatar barnen på skolan som ho... Läs hela recensionen

 3. Feelgood med djup
  @bettan_bokprataren (Örebro), 11 september 2022

  Det här är den andra fristående romanen i serien Skrivsystrar. En bok som bjuder på såväl humor som djup vilket gör att boken fastnar hos mig.

  Jag gillar hur Lilly porträtterar sina karaktärer i den här berättelsen och då tänker jag främst på den lilla flickan Mira, Mrs Dixon men även den mystiska Betsy. Den är lättläst men rappt språk och korta kapitel och som första delen Utloggad tar sig även den här i mitt hjärta och kommer att stanna kvar länge.
  Jag rekommenderar att läsa... Läs hela recensionen

 4. Denna gillade jag
  veronicas_bok_bak_liv, 6 september 2022

  Skrivkramp en fristående fortsättning på serien "Skrivsystrar". Emma är den nya stjärnan på den brittiska författarhimlen, hennes debutbok slog säljrekord och nu är förväntningarna skyhöga på nästa bok. Problemet nu är att Emma inte hittar inspiration och lust till att skriva - hon drabbas av skrivkramp. När Emma blir erbjuden en tjänst som husmor på en internatskola tackar hon ja och hoppas att miljöombytet ska få henne att hitta tillbaka till lusten att skriva.

  Den här boken gilla... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lilly Emme