Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2022-09-26
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 27 mm
Vikt
584 g
SAB
Knd.4
ISBN
9789177899259
Greklands moderna historia (inbunden)

Greklands moderna historia

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-26
279
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sedan antikens dagar har Grekland påverkat den västerländska kulturen och är än idag ett land som många har en relation till. Maten, kulturen och klimatet lockar hundratusentals svenska turister varje år, men långt ifrån alla känner till historien som format det grekiska folkets verklighet.

Ända sedan grundandet av den grekiska nationalstaten på 1830-talet har landet präglats av dramatiska konflikter: folkmord, diktaturer och militärkupper. Under 1940-talet ockuperades landet av Nazityskland, en ockupation som så småningom skulle övergå i splittring och inbördeskrig. Parallellt med dramatiken kom landet att genomgå en lång och mödosam resa mot att bli en europeisk nation, där 2010-talets finanskris bara är den senaste i raden av prövningar för det grekiska folket.

Den grekiskättade journalisten Antonios Antoniadis ger här en detaljerad och lättillgänglig bild av det moderna Greklands historia - en översikt som är den första i sitt slag på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Greklands moderna historia
 2. +
 3. Det gyllene Athen : sex texter om grekisk kulturhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det gyllene Athen : sex texter om grekisk kultu... av Jerker Blomqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Greklands moderna historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och lättläst
  Karin Elisabeth Jackson, 19 april 2023

  En fantastiskt välskriven och lättläst bok om Greklands moderna historia. En guldgruva för den som vill veta mer om det moderna Grekland.

 2. Rekommenderar
  Erik, 26 oktober 2022

  Bra grundläggande bok om grekisk historia. Lärorik och fyller sitt syfte. Landets historia är mycket mer brutal än vad jag hade uppfattning om innan. Uppskattar böcker med bilder och kartor, vilket denna har.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Antonios Antoniadis