Flykten genom Berlin (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (326.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2022-04-19
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177899495

Flykten genom Berlin Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2022-04-19

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den 29 mars 1963 blev det stort medieuppbåd i Sverige efter besked om att en svensk student fängslats i Östberlin, anklagad för människosmuggling. Studenten ifråga var Leif Persson, som med stort engagemang och flit samlat in svenska pass och bidragit till unga östtyskars flykt genom Berlin.

I den spännande reportageboken Flykten genom Berlin fångar journalisten Karin Westin Tikkanen en bortglömd del av vår historia: de många svenska studenter som hjälpte hundratals östtyskar att fly till väst åren 1961-1963.

Genom tidigare hemligstämplat material tar vi del av såväl drabbande personöden som fascinerande bilder från ett svunnet Berlin. Boken berättar om muren, om DDR och Stasi, om flyktingsmugglingen och om de människor som valde att fly. Men också om de unga svenskar vars idealism drev dem att riskera sin säkerhet och sina liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Westin Tikkanen

  • Kritiskt tänkande - i teori och praktik

    Elin Sporrong, Karin Westin Tikkanen

    Kritiskt tänkande - i teori och praktik förtydligar och problematiserar den slentrianmässiga uppmaningen till kritiskt tänkande och introducerar läsaren för tre kritiska förhållningssätt till information: det analytiska, det vetenskapliga och det ...

  • Latinska ord

    Karin Westin Tikkanen

    "Latinska ord är en nätt liten bok att ha i bokhyllan och ta fram och läsa om ibland. Den är också en perfekt födelsedagspresent eller gå-bort-present som ingen kan låta bli att öppna och läsa när man fått den, så lockande är den." Borås Tidning "...