Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2022-05-16
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
233 x 160 x 30 mm
Vikt
785 g
SAB
Lz Johnson, Axel
ISBN
9789177899587

Drömmarnas tid : berättelsen om affärsgeniet Axel Johnson

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-16
79 266 Du sparar 187 kr!
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»En fyllig och välresearchad biografi Som dokumentation och redovisning betraktad är Odelbergs arbete storslaget och svårslaget.« Fokus

I maj 1862 kom sadelmakarsonen Axel Johnson från Jönköping till Stockholm; ränsel över axeln och huvudet fyllt av samma drömmar om framgång som hystes av så många andra fattiga landsortsungdomar som sökte sig till huvudstaden vid den tiden.

De flestas drömmar blev till mardröm, men Axel Johnson förverkligade sina. Begåvad, målmedveten och tursam byggde han ett växande affärsimperium. Då han dog 1910 var han en av landets mest förmögna, och genuint selfmade som han stolt framhöll. Han hade lagt grunden till vad som idag utgör två av Sveriges största familjestyrda företagsimperier, investmentbolaget Nordstjernan och Axel Johnsongruppen.

Utifrån unikt arkivmaterial skildrar Axel Odelberg en av 1800- talets stora affärssnillen och den tid och den värld som var hans. Inträngande beskrivs sadelmakarsonens utveckling från enkel bokhållare och glad gamäng till ordensprydd storföretagare och grinig familjetyrann, i ständiga krig med sina förment odugliga söner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömmarnas tid : berättelsen om affärsgeniet Axel Johnson
  2. +
  3. Erik Paulsson : superentreprenören

De som köpt den här boken har ofta också köpt Erik Paulsson : superentreprenören av Lasse Mauritzson (inbunden).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drömmarnas tid : berättelsen om affärsgeniet Axel Johnson. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Drömmarnas tid
    Monika Pettersson, 20 juli 2022

    Eftersom jag bor i Avesta, var det mycket intressant att se hur allting började med Jernverket i Avesta. Det är mycket som jag inte visste om den gamla Axel Johnson och jag tror att det är många med mig som inte vet hur allting började.

Visa alla 1 recensioner