Värma händer (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (403.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Betty (del 2)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2022-08-10
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177899709

Värma händer Ljudbok

(325 röster)  |  Läs 19 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-08-10

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stockholm, 1942. Den unga Betty från Hudiksvall är numera gift med sonen i doktorsfamiljen Molander där hon tidigare arbetade som hembiträde. Det är beredskapstider och ransonering men Betty tycks ha allt hon kan önska sig: en rar dotter, ett vackert hem i en av Stockholms nya villaförorter, tjusiga kläder och ett givande arbete på Småtrycksförlaget. Men hon är inte lycklig. Äktenskapet med Carl-Axel knakar i fogarna och hon oroas över makens oförmåga att handskas med pengar och alkohol. Hon grubblar också över vad som egentligen hände med dotterns verklige far, den judiska universitetslektorn Martin Fischer, som är spårlöst försvunnen.

En dag är Carl-Axel också borta och Betty måste reda ut hans trassliga affärer. Oron är stor över att hon och dottern Martina ska ställas på bar backe. Att kombinera modersrollen med yrkesarbete är inte lätt, särskilt som Betty har svårt att förlika sig med tanken på att själv ha ett hembiträde i hushållet. Av en slump får hon reda på att Martin lever - och bor i Gävle. Bara några timmars tågresa från Stockholm. Hennes ilska över hans svek är fortfarande stark, men ännu starkare är hennes önskan att återse honom.

I den efterlängtade uppföljaren till den kritikerrosade romanen Räkna hjärtslag får läsarna återigen möta den levnadsglada Viola, doktorsparet Molander, den rekorderlige Birger och journalisten Olof Morin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Värma händer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Historia
  -, 15 oktober 2023

  Okej småtrevlig

 2. Fin bok
  -, 21 juli 2023

  Sträckläst båda böckerna! Det var svårt att sluta läsa .

 3. Berörande
  -, 25 februari 2023

  Den är fängslande, vill veta mer hur det går för Betty.

 4. Rekommenderas varmt
  -, 11 februari 2023

  Underbar bok och fantastisk uppläsare!!!

 5. Trivsam strandläsning
  -, 6 februari 2023

  Ingen "stor" litteratur men småtrevlig och bättre än den första i serien (Räkna hjärtslag).

 6. Katarina Widholm
  -, 29 januari 2023

  Wow!! Vilka böcker som verkligen fängslar och väcker minnen. Uppläsaren är såå bra, kan verkligen lyfta en med i boken.

 7. Varma händer
  -, 7 november 2022

  Härligt inläst med känsla och engagemang i de olika karaktärerna. Vissa beskrivningar är alltför romantiska. I övrigt är storyn, karaktärerna och tidsandan fint och stämningsfullt skildrade. Ganska stort fokus på skillnaderna mellan de sociala klasserna. Jag läser gärna mer av författaren.

 8. Bästa...
  -, 5 november 2022

  ...jag upplevt på länge. Båda böckerna griper tag om hjärtats inre, tack!

 9. Fin fortsättning!
  -, 14 oktober 2022

  Tycker mycket om att möta en lite vuxnare Betty. Underbart beskriven men tror att den är bäst om man läst Räkna hjärtslag först. Fint att få följa Betty och hennes dotter Martina.

 10. En person i förändring
  Jörgen, 6 oktober 2022

  Jag tycker att boken tecknar en förändring av både landet och tidsandan i slutskedet av andra världskriget samt henne som person. Hon blir mer driven och kanske mer luttrad, men exponerar samtidigt en svaghet och ensamhet. Boken blir en lyssningsvärd fortsättning på den första delen och kan varmt rekommenderas.

 11. Värma händer
  -, 19 september 2022

  Ville inte att boken skulle ta slut, saknar den redan.

 12. Besviken
  -, 18 september 2022

  Första boken var jättefin och bra, men uppföljaren, saknade kärleken och spänningen tycker jag. För mig föll den platt tyvärr. Ewerlöf gjorde att jag lyssnade klart.

 13. 5 av 5
  Bokdjungeln, 12 september 2022

  Jag tycker nog att denna bok är lika bra som den första. Eller, kanske att jag till och med tycker att denna är bättre. Jag är ambivalent i frågan. Hur som helst har både del 1 och del 2 om Betty levererat. Jag var orolig innan hur Widholm skulle klara av att hålla kvar nivån från bok nummer 1, men jodå det fixar hon. Vad finns det mer att säga än att jag längtar efter de sista två böckerna om Betty! Jo, jag tycker nog denna bok är värd en 5:a i betyg i alla fall.

 14. Kunde ha varit bättre
  -, 9 september 2022

  Boken är lika välskriven som den första men istället för den starka Betty från bok ett har hon nu blivit lite patetisk. Jag var glad när boken var slut. Hade hoppats på mycket mer än så.

 15. Vilken debutant!
  -, 6 september 2022

  Del 2 av en berättelse som berört på djupet!

 16. Fin fortsättning
  -, 4 september 2022

  Härligt, skriver fin berättelse. Spännande och harmonisk på samma gång!

 17. Lång början men blev mer och mer intressant!
  -, 26 augusti 2022

  Långsam i starten och mer och mer intressant! Tar tid känna in men lönar sig!

 18. Intressant
  -, 23 augusti 2022

  Bra uppläsare

 19. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 augusti 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Värma händer, av författaren Katarina Widholm, är den andra delen i serien Böckerna om Betty. Den första boken heter Räkna hjärtslag, och den tyckte jag väldigt mycket om. Och jag blev inte besviken på den här andra boken, för den var nästan lika bra. Kan varmt rekommendera boken, men läs då den första delen först. Och jag ser fram emot att följa Betty i förhoppningsvis kommande böcker.

Visa alla 19 recensioner

Fler böcker av Katarina Widholm