Jag mötte Jesus : bekännelser från en motvilligt troende (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2018-09-13
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Jeg mødte Jesus. Bekendelse fra en modvilligt troende
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
178 g
SAB
Ci,Lz Rørth, Charlotte
ISBN
9789177950561
Jag mötte Jesus : bekännelser från en motvilligt troende (pocket)

Jag mötte Jesus : bekännelser från en motvilligt troende

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2018-09-13
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Journalisten Charlotte Rørth var inte en religiös eller andlig sökare den dagen Guds Son bokstavligen visade sig och talade till henne i en landsortskyrka i Úbeda i Spanien. Erfarenheten kom som en mental och fysisk blixt och tvingade henne att ta sitt moderna rationella liv i beaktande.

I boken Jag mötte Jesus berättar Charlotte Rørth om hur hon, som kritiskt granskande journalist, plötsligt drabbas av det starka mötet med Jesus och hur hon sedan hanterar upplevelsen efteråt. Det är fascinerande att läsa om hur hon gör allt för att rationalisera sin upplevelse: Kan det vara epilepsi? Stress? Lika intressant som det är att följa Charlottes upplevelse är det att se omvärldens reaktion när hon, som tidigare ansetts som så rationell, skarp och begåvad, berättar om sin upplevelse och plötsligt ses som en skör och hopplös excentriker.

Läsaren får också följa med Charlotte på en resa tillbaka i litteraturen och historien om Jesus. Vi får följa med när hon besöker forskare inom medicin och psykiatri, präster och andliga guider för att finna kunskap och förståelse kring vad hänt henne.

Jag mötte Jesus är en personlig, existentiell berättelse om tro och tabu i Skandinavien, där religiösa upplevelser och erfarenheter är något av det mest privata. Definitivt något att hålla för sig själv om man inte vill bli sedd som psykiskt instabil och komplett galen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag mötte Jesus : bekännelser från en motvilligt troende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderar varmt till alla oavsett tro!
    Marie , 18 januari 2022

    Mycket fin och personlig beskrivning om hur hon som ateist mötte Jesus och hur det påverkade henne och hennes omgivning. Charlotte skriver naket, öppet och intellektuellt med ett högst välformulerat språk som skapar en mångdimensionell och även känslomässig upplevelse för läsaren.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Charlotte Rørth