Trollsländan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
451
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Christina Norrman
Originaltitel
Un avion sans elle
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
247 g
SAB
Hce
ISBN
9789177951216

Trollsländan

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-03-15
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Midnatt 23 december 1980. Ett plan på väg mot Paris kraschlandar i de schweiziska alperna. Av de 169 passagerarna ombord överlever en enda, en tre månader gammal flicka. Utredningen efter kraschen visar att det fanns två spädbarn ombord. Är Mirakelbarnet från Mont Terri Lyse-Rose eller Emilie? En fejd utan synbart slut tar sig början mellan de två flickornas familjer.

Strax efter midnatt 23 december 1980. Ett plan på väg mot Paris kraschlandar i de snöiga schweiziska alperna. Planet slungas in i en bergssida och fattar eld. Av de 169 passagerarna ombord överlever en enda, en tre månader gammal flicka. Hon får smeknamnet Trollsländan av pressen som bevakar den mycket uppmärksammade olyckan. Utredningen efter kraschen visar att det fanns två spädbarn ombord. Är Mirakelbarnet från Mont Terri Lyse-Rose eller Emilie? De båda flickornas respektive familjer hävdar envist att den överlevande bebisen är just deras. Det är början på en fejd utan synbart slut mellan arbetarklassfamiljen Vitral, som livnär sig på att sälja snacks till turisterna på stränderna i norra Frankrike, och överklassfamiljen de Carville, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen. Arton år senare är privatdetektiven som fått uppdraget att lösa mysteriet med flickans identitet på väg att ge upp. Men så hittar han en ledtråd som för honom betydligt närmare sanningen. För nära. Han hittas död innan han hinner berätta om sin upptäckt.

Samtidigt överlämnar Lylie, Trollsländan, som vuxit upp till en vacker ung kvinna, en hemlig anteckningsbok i händerna på Marc, den unge man som älskar henne, och försvinner. När Marc läser anteckningsbokens innehåll, börjar han desperat leta efter Lylie. Men han är inte den enda.

Michel Bussi (f. 1965) är fransk författare, statsvetare och professor i geografi vid Universitetet i Rouen. Han är en av de tio mest lästa författarna i Frankrike, med över en halv miljon sålda böcker
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trollsländan
 2. +
 3. Svarta näckrosor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svarta näckrosor av Michel Bussi (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trollsländan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning på hög nivå!
  -, 7 april 2019

  Den 23 december 1980 kraschar ett flygplan i de schwieziska alperna. Det är en enda människa som överlever, den tre månader lilla flickan som får smeknamnet "Trollsländan" i pressen. Utredningen visar att det fanns två spädbarn i samma ålder på planet; Lyse-Rose och Emilie. En rättsprocess dras igång, där bägge familjer så klart vill få vårdnaden om den lilla flickan.

  Arton år senare är privatdektektiven som fått uppdraget att lösa mysteriet med flickans identitet på väg att ge upp... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michel Bussi