Pachinko (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2019-08-13
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Lars Ahlström
Originaltitel
Pachinko
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
283 g
SAB
Hce
ISBN
9789177951292

Pachinko

(21 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-08-13
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hyllad historisk roman om tillhörighet och utanförskap. I en liten fiskeby i Yeongdo, Korea föds 1911 Sunja, den efterlängtade dottern till fattiga men stolta föräldrar. Men när Sunja blir gravid med en gift yakuza hotar hela familjens tillvaro att falla samman. När Isak, en kristen tuberkulosdrabbad präst, ber om Sunjas hand uppenbarar sig en lösning ett nytt liv i Japan som hans hustru. I ett främmande land där hon inte känner någon och inte pratar språket måste hon finna styrkan att skapa sig ett nytt hem, och göra de uppoffringar som krävs för att överleva. Med breda penseldrag målar Min Jin Lee en myllrande fresk över exiltillvarons smärtpunkter sedda genom en familj som sveps med i efterverkningarna av historiens skoningslösa vingslag.

Pachinko är en episk berättelse om familj, identitet, kärlek, död och överlevnad som spänner över fyra generationer och flera årtionden. Den fick ett jublande mottagande när den kom ut i USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pachinko
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pachinko. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande kvinnohistoria
  Kerstin Lagerström, 12 maj 2021

  En enastående beskrivning av kvinnors livsöden under 1900 talet där livsvillkoren för olika etniciteter gör att kampen för ett bättre liv blir så olika. Boken ger också en god inblick i möten mellan kulturer, en historiebok!

 2. Läs den!
  Marianne, 19 februari 2021

  Den här boken fängslade mig från början till slut och tog mig med på en oförglömlig resa. Jag ville inte heller att boken skulle ta slut. Man blir berörd på så många olika plan för berättelsen går verkligen hela vägen in i hjärtat. Enormt fin skildring av Min Jin Lee.

 3. Fängslande
  BookBeauty, 29 november 2020

  Stolthet, smärta och sorg, förlust och försoning är endast några av inslag i denna vackra och mycket fängslande berättelse om Sunjas livsresa. Berättelsen är full av visdom och skönhet samtidigt som den ger en stark bild av en samhällsstruktur och rasism.
  Språket är fantastiskt! Det levandegör Sunja, hennes familj, deras slit och miljöerna de lever i. Språket breder ut sig i otaliga nyanser och jag njuter av varje sida.
  Den här boken är en av dem som jag inte vill ska ta slut. Jag län... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Min Jin Lee