Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jana Kippo (del 2)
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2019-04-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
217 x 145 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Hc
ISBN
9789177951407
Vanliga sökord
jag for upp till mor

Vi for upp med mor

(67 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-25
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Modren har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena. Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och männens självklara rättigheter. Jana gör sitt bästa för att bjuda motstånd, samtidigt som hon kämpar för att få ett avslut på den destruktiva relationen med john. När hon blir vän med sin jämnåriga kusin marta ser hennes man, som är pastor, inte med blida ögon på deras relation.

Vi for upp med mor är en uppföljare till den hyllade debuten Jag for ner till bror. På ojämförlig prosa fortsätter Karin Smirnoff låta oss stifta bekantskap med glesbygdens olika gestalter, och återvändaren janakippo.

Karin Smirnoff debuterade hösten 2018 med Jag for ner till bror. Boken hade bara funnits ute i två veckor när den nominerades till Augustpriset i den skönlitterära klassen. Karin Smirnoff bor i Piteå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi for upp med mor
 2. +
 3. Sen for jag hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sen for jag hem av Karin Smirnoff (inbunden).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vi for upp med mor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mer av det goda!
  Buffalo Bengt , 27 juni 2020

  Karin Smirnoff fortsätter Jana Kippos äventyr i del 2, där nya såväl gamla som nya problem strålar samman på ny ort. Känslan från första boken är intakt och även denna bok är en ren njutning rakt igenom.

 2. otroligt svart med så bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 9 oktober 2019

  Det här är en bok som fångade mig snabbt och jag var fast. Den kommer att finnas med mig länge och en sådan bok kan inte annat en bli en fullpottare.
  När jag läste den upplevde jag både ångest och obehag men på ett sätt som gjorde att jag bara måste få veta mer om dessa personer. Vi får möta misshandel och missbruk såväl som barnmisshandel och incest.
  Författaren har ett magiskt språk som lätt gör att jag kan skapa egna bilder under läsningen, både person- som miljöbeskrivningarna ... Läs hela recensionen

 3. Karin Smirnoffs 2 böcker de bästa jag läst i år.
  Nita, 11 september 2019

  "Jag for upp till bror" och "vi for upp med mor" är dom 2 bästa böckerna jag läst i år och jag väntar på den tredje.Jag tycker jättemycket om sättet hon skriver på och handlingen.Hon skriver så man ser allt i bilder.Det känns som om man är där.Alla jag känner som läst dem säger samma sak.Om jag inte hade blivit rekommenderad hade jag nog inte köpt dem,titlarna kändes lite märkliga.Men jag rekommenderar dem å det varmaste!

 4. En annorlunda men härlig bok!
  marielouise enqvist, 2 september 2019

  Det tog en stund att komma in i sättet att skriva gemena namn,men sedan fööl jag för boken .
  Köpt uppföljaren redan...

 5. "Lite" för mörk
  Morran (Medvägaskogen), 15 augusti 2019

  Fortsättningen på berättelsen som tvillingsjälarna suger tag i mig som läsare. Det är ett fint driv i berättelsen och jag är med henne i hennes sätt att berätta till de sista kapitlen. Då tycker jag att det blir lite för mycket av det mörka. Lite mer gråtoner och som det sägs " det är i sprickorna ljuset kommer in". Lite mer av det ljusa -en lite mer sammansatt berättelse med trovärdigt slut så hade jag gett fem stjärnor. Nu får den "bara " 4.
  När jag tänker på byn som beskrivs med gemens... Läs hela recensionen

 6. Fantastisk författare
  Siv Bringeun, 20 maj 2019

  Att kunna skriva en familjehistoria med så mörka krafter och hemskheter, med ett sånt glöd att
  jag bara vill läsa mer.
  Underbart att veta att de kommer en bok till.
  Årets bästa roman.
  Siv

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Karin Smirnoff