Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
563
Utgivningsdatum
2022-11-01
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Cecilia Berglund Barklem
Dimensioner
49 x 225 x 156 mm
Vikt
880 g
SAB
Ijz Bono
ISBN
9789177951582

Surrender : 40 låtar, en berättelse

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-11-01
258
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
Visa alla 1 format & utgåvor
"Bonos memoarer, som han skrivit själv, är en av de bästa böckerna om musik och konst jag läst." Jan Gradvall, Dagens Industri

Bono har fyllt arenor med U2 i över fyra decennier. Bandet har sålt mer än 170 miljoner album och erhållit 22 Grammys och mängder av andra priser. Surrender är en mäktig bok av en stridbar artist. Vi får ta del av Bonos livshistoria med utgångspunkt i fyrtio av U2:s låtar, en både uppriktig, bländande och rannsakande berättelse där inget ämne är för känsligt.

Ett av bokens huvudspår är hur U2 under fyra decennier utvecklades från ett garageband med punkattityd till det största rockbandet på planeten. Ett annat är hur Bono parallellt gör en annan resa, från deltidsaktivist till en fullblodig förkämpe för fattiga och aidssjuka. Bono ger även sin förklaring till varför U2 har lyckats hålla ihop under alla år, trots decennier av stora meningsskiljaktigheter, både personliga och kreativa. Vi får också ledtrådar till att bättre förstå innebörden av bandets mest populära och inflytelserika låtar.

Bono släpper in oss i både sitt yttre och inre liv, och ger oss fantastiska anekdoter om händelser och människor som stått vid hans sida, utmanat och format honom. Surrender är framför allt en kärleksförklaring till Bonos fru Ali, som han bjöd ut på en första dejt samma vecka som U2 repade för första gången. Alison Stewart är en aktiv medspelare i Bonos liv, hon hjälper honom att se vad som är värt att kämpa för och när det är tid att lägga ned vapnen.

"Bono är oväntat rolig i sin bok. Den gängse bilden av en världsstjärna utan självdistans utmanas av hur han vänder och vrider på olika situationer och sätter ljuset på egna tillkortakommanden." Johan Lindqvist, GP

"Surrender är en välskriven berättelse, som flyter på bra i svensk översättning av Cecilia Berglund Barklem. Översättaren har även varit noga med att bevara U2-låtarnas text i original, med förtydliganden av engelska uttryck på precis rätt ställen. Det känns äkta, som om Bono hade uttryckt sig så här på svenska." U2.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Surrender : 40 låtar, en berättelse
 2. +
 3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 517 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Surrender : 40 låtar, en berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig!!!
  Håkan Larsson, 6 juli 2023

  Varning köp inte boken!
  Har inte läst något så segt på många år.

  Jag kämpade på tills att boken var läst , med hopp om
  att boken skulle lyfta lite men tyvärr.

  Vill bara tillägga , jag gillar U2 och Bono är en bra artist
  men det blev en trist bekantskap .

Visa alla 1 recensioner