Jävla karlar (e-bok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-10-02
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177952398

Jävla karlar E-bok

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2023-10-02

Styckköp

172

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2023
Julen 1983 skakas en tvåplansvilla i skogarna utanför Norrköping av ett våldsamt bråk och en hemlighet trillar ut ur en mamma. En sjuårig pojke som heter Andrev får veta att hans pappa inte är hans pappa. Den riktiga bor i ett land långt bort och har hår ner till axlarna. Som en indian, säger mamman och tecknar mot armbågen för att pojken ska förstå. Det brusar i pojken för det är det bästa han har hört. Det känns som att han är pojken i en bok om en pojke som får veta att hans pappa är kung i ett magiskt land och att en ande ska komma för att ta med honom dit. Men det kommer inga andar, bara nya pappor som inte är hans.

Andrev Walden romandebuterar med en vild berättelse om att växa upp i spillrorna av 68-rörelsen, om mammor som står under köksfläkten och säger jävla karlar, om hur kärlek börjar och slutar, om en skalperad hamster men framför allt om män. Man hinner lära sig en del om denna besynnerliga art när man har sju pappor på sju år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jävla karlar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Långrandig
  -, 22 mars 2024

  Jag orkade inte lyssna färdigt på boken, om det berodde på uppläsaren eller boken har jag ingen aning om.

 2. Trött på att läsa om mäns utveckling !
  Lotta , 30 januari 2024

  Nja
  Har läst för många böcker om mäns utveckling
  Ändå bra att belysa hur barn påverkas av föräldrars egna brister av omsorg och närhet

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 oktober 2023

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Andrev Walden har tidigare gett ut en krönikebok, som jag inte har läst, men definitivt ska. Men den här boken, hans andra, är en roman. Eller om man ska kalla den en biografi, eftersom den är författarens uppväxtskildring. Den är i alla fall mycket bra. Välskriven, lättläst, rolig, tragisk, och väldigt bra. Kan varmt rekommendera den. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Gerhard Hoberstorfer.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Andrev Walden

 • Ditt lilla mörker i ljuset

  Andrev Walden

  2015 lämnade Andrev Walden ett undanskymt jobb som AD och började skriva. Idag, tre år senare, betraktas han av många som landets bästa krönikör. Hösten 2017 blev han också den första krönikören att nomineras till Stora Journalistpriset. I denna k...