Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2021-04-09
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
217 x 143 x 31 mm
Vikt
530 g
SAB
Lz Frankner, Josefine
ISBN
9789177952626
Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta (inbunden)

Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta

(31 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-04-09
217
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Josefine Frankner var Kristi bruds allra närmaste tjänarinna, på pass dygnet runt. Hon skötte allt från hennes kroppsvård till hushållet. För första gången berättar hon nu sin historia. Redan som tonåring flyttade hon hemifrån till Knutby och Filadelfiaförsamlingen där. Men det som började med optimism och gemenskap i en idyllisk by urartade totalt. Josefine blev misshandlad, psykiskt nedbruten och hjärntvättad. Under 25 år förvandlades hon från en trygg och framåt tonårstjej till en robot, vars största skräck var att hamna i onåd. Hon fråntogs rätten att vara mamma till sina två barn, rätten till samliv med sin man och kontakten med sina föräldrar. Hon förlorade också sin värdighet och identitet. Först när det kom fram att hennes dotter utsatts för sexuella övergrepp lyckades hon och familjen bryta sig loss. Josefine frågar sig: Hur kunde jag lära mig att tåla så mycket smärta? Jag var en slav, en slaskhink. Värst av allt var att den här vardagen blev helt normal.

Josefine Frankner (f 1976) levde i Knutby mellan 1994 och 2016. I dag studerar hon beteendevetenskap. Cecilia Gustavsson (f 1966) är journalist och pr-ansvarig på bokförlaget Polaris. Hon har tidigare skrivit boken Vi måste prata om 50 (2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta
 2. +
 3. Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta av Josefine Frankner, Cecilia Gustavsson (pocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark och gripande
  Bej, 17 maj 2021

  Intressant, gripande. Stort att orka dela med sig av livet i sektens kärna och att komma ut ur den med livet och familjen i behåll. Att träffa en så manipulativ person som Kristi Brud redan som tonåring (även om den läran inte var aktuell då), måste bli förödande vilket det också blev. Starkt att berätta så öppet om svårigheterna, men också om vändningen ut ur eländet. Lättläst, svårt att sluta läsa, en riktig bladvändare.

 2. Så spännande o välskriven
  mcm, 7 maj 2021

  Så spännande o läsa om den kvinna som varit närmast kristi brud. Välskriven, lättläst och spännande.
  Läste ut den på en vecka. Svårt o lägga den ifrån sig

 3. Stark och gripande bok

  Josefine Frankner berättar för första gången sin historia om när hon som tonåring flyttade till Knutby och anslöt sig till Filadelfia församlingen. Efter en tid blir hon Kristi bruds närmaste tjänarinna och passar upp på henne 24 timmar om dygnet och sköter allt. Under dessa år förvandlades hon från en trygg tonåring till en person som bryts ned genom misshandel både fysiskt och psykisk, men efter 25 år så bryter hon sig loss när hon förstår att hennes dotter blivit sexuellt utnyttjad.
  ... Läs hela recensionen

 4. Omvälvande livshistoria
  Tanja Yli-Rajala, 29 april 2021

  Mycket gripande bok där man får hänga med i en persons liv mitt i sektens kärna. Intressant och viktigt att se hur processen både in i och ut ur hjärntvättningen kan gå till.

 5. Boktankar
  Elda, 29 april 2021

  Fick min åsikt om Åsa Waldau bekräftad. Besatthet, kallar jag det! Anade inte att det var såå hemskt. Intressant och varnande läsning.

 6. Häpnadsväckande läsning
  Frasse Fransson, 26 april 2021

  Man tror inte sin ögon när man läser om livet i Knutby-sekten. Mycket intressant, man vill bara fortsätta läsa. Rekommenderas!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Vinterquiz

  Cecilia Gustavsson

  Efter den populära boken med Sommarquiz kommer nu uppföljaren Vinterquiz för hela familjen . Över 1400 frågor i kategorierom filmer, ordkunskap, sport, aktuella händelser och mycket annat. Här finnsgodbitar för både den allmänbildade och för nörde...

 • Vi måste prata om 50 : om kärlek, kriser och livslust

  Cecilia Gustavsson

  Att bli äldre som kvinna, är det något härligt som ger trygghet och frihet, eller är det rena rama utförsbacken, där kroppen inte längre lyder som förut? Fyra kända svenska kvinnor (Mari Jungstedt, Annika Lantz, Anna Lindman och Mian Lodalen) samt...