Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sara Nowak (del 1)
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2020-02-25
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
235 x 160 x 31 mm
Vikt
666 g
SAB
Hc
ISBN
9789177952749
Geiger (inbunden)

Geiger

(20 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-02-25
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Geiger Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När hon vinkar av barnbarnen ringer den fasta telefonen. Ur luren kommer ett ord, Geiger. I decennier har hon vetat att detta skulle kunna ske och allting gungar till. Hon vet vad det innebär, letar fram vapnet, skruvar på ljuddämparen och smyger fram bakom sin man och sätter mynningen vid hans tinning. Sedan trycker hon av.

Mordet i Bromma är inte ett fall för Sara Nowak. Men hennes poliskollega vet att Sara känner de drabbade, de tillhör hennes uppväxt, och därför behövs hon. Sara trotsar reglementet och kliver in i utredningen, ett förmörkande förflutet intar henne och kastar in henne i en förödande plan som väntat i en evighet på att få iscensättas.

Gustaf Skördeman (f 1965) i Nederkalix jobbar som manusförfattare, regissör och producent. Han har även medverkat i Stockholm Live och varit verksam som serieskapare. Geiger är hans spänningsdebut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Geiger
 2. +
 3. Wagner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wagner av Gustaf Skördeman (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Geiger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Geiger är en mycket bra och underhållande bok!
  PER LINDAHL, 7 juni 2020

  Boken innehåller väldigt många intressanta och oväntade vändningar med stark koppling till historien samt nuvarande samhällsstruktur.

  Sammanfattning: En mycket bra och intressant bok - rekommenderas!

 2. Lysande debut!
  -, 9 maj 2020

  Upptakten är nästan omöjlig att toppa. Lugnt, idylliskt... Mysfarbrorn Stellan sitter och läser Goethes Faust i godan ro när allt plötsligt förändras, på bråkdelen av en sekund. Efter en sån inledning, orkar spänningen hålla i sig till slutet?

  Polisen Sara Nowak som är inblandad i ett fall som inte är hennes att lösa, ett spiontema och en genomtänkt konspirationsteori. Spännande intriger och familjerelationer i en salig blandning. I Saras egentliga polisarbete arbetar hon med att få... Läs hela recensionen

 3. Spännande debut
  Kaffeläsaren, 5 april 2020

  Geiger är en roman som fångar mig direkt med sin starka inledning. Det är en skickligt berättad historia som överraskar flera gånger. Jag tror att jag vet vart vi är på väg men då ändras spelplanen igen och blir till något helt annat. Karaktärerna är intressanta och jag gillar speciellt polisen Sara som brinner för kvinnorna och deras rättigheter. Så mycket att hon ibland har svårt att inte låta ilskan ta över. Hållhakar, maktspel, relationer och familjehemligheter ingår i denna spännande ber... Läs hela recensionen

 4. Spänning, intriger spioneri
  @bettan_bokprataren (Örebro), 28 mars 2020

  En riktigt spännande debut av författaren Gustaf Skördeman. Utan att säga för mycket så kämmer jag vissa vibbar till Netflix och serien The Americans. Det här en historia som handlar om spioneri och mycket i storyn kan man härröra till det kalla kriget mellan DDR och Sovjet. Förutom spioneri bjuds det på familjehemligheter och intriger som går långt över det normala, allt i i en härlig blandning.
  Och du, boken tog en oväntad vändning och var inte på något sätt förutsägbar.
  En oerhört ... Läs hela recensionen

 5. Full pott
  Sanna, 25 mars 2020

  Det är ett slitet uttrycket och det används ofta lite slarvigt men det här är på riktigt en bladvändare.
  Det går inte att sluta läsa. Min skärmtid minskade med 50 procent efter det att jag började läsa Geiger. Det är spännande, välskrivet och det känns nytt. Temat, miljöerna, karaktärerna, ja det är riktigt bra.

 6. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 14 mars 2020

  En riktigt spännande debut av författaren Gustaf Skördeman. Spioner, kalla kriget, intriger, familjerelationer i i en härlig blandning. Och boken tog oväntade vändningar och var inte på något sätt förutsägbar.

  Rekommenderas.

 7. Spänning, tvister och längtan efter mer
  Anna , 23 februari 2020

  Geiger är som en berg- och dalbana. De första sidorna motsvarar första backen upp, när du har allt framför dig. Det pirrar i magen, men du njuter av utsikten och äventyret du har framför dig.
  Sen kastas du ut över stupet och måste hålla i dig för att hänga med!

  Geiger är en välskriven debut med flera intressanta karaktärer, en story som är invecklad med ändå lättläst. Spänningen håller i hela vägen och de många tvisterna, i nu- och dåtid, gör att boken har ett bra driv.
  <... Läs hela recensionen

 8. Geiger...en radioaktivt strålande debut
  Ulf Boström, 21 februari 2020

  Bra intrig som fångar läsaren omedelbart. En väldigt mogen debut, fullt jämförbar med de stora amerikanska författarna i genren.
  Ibland dock lite för ordrik men det uppvägs av en fantastisk berättelse som får en att fundera över Sveriges sena historia och aldrig mer lita på någon...
  Ser fram mot del två.

 9. Spännande debut!
  Erika, 21 februari 2020

  Geiger inleds med ett skott i huvudet på den folkkäre Stellan Broman. Varför sköts Stellan? Mordet är bara början på berättelsen om familjens hemligheter.⁣

  Bokens början innehåller en hel del tillbakablickar på Sara Nowaks tid med familjen Broman samt en inblick i Saras arbete som polis i prostitutionsgruppen. I mitten tar boken fart ordentligt och informationen från början får mer betydelse. Det är en spännande och stundvis obehaglig berättelse som tar en oväntad vändni... Läs hela recensionen

 10. Ruggigt spännande debut
  Christian Sjöblom (Ödeshög), 20 februari 2020

  Läste baksidetexten på denna debut och tyckte det lät spännande. Efter årets första sträckläsning kan jag intyga att den är otroligt bra och spännande. Berättelsen tar oss växelvis mellan kalla kriget kallaste dagar och nutid, där en mångbottnad historia förgylls av intressanta karaktärer. Det enda som saknas för en femma i betyg är att slutet känns lite abrupt........men det kanske bådar gott för en uppföljare (hoppas hoppas)

 11. Geiger av Gustaf Skördeman
  Veronica , 19 februari 2020

  Alltså WOW!!! Här har vi en bok som höll mig fast från första sidan till sista!

  Extremt spännande & händelserik rakt igenom!

  Boken är lättläst & eftersom kapitlen är korta var det svårt att sluta läsa. Jag ville jag bara läsa ett kapitel till & till slut efter knappt två dagar var boken slut.

  Här har vi en makalös historia där en familjs hemligheter sträcker sig tillbaka flera årtionden.
  Historien känns inte alls osannolik utan skulle kunna vara en helt sann be... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Gustaf Skördeman