Vi for upp med mor (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jana Kippo (del 2)
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2019-11-05
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789177952794
Vanliga sökord
jag for upp till mor

Vi for upp med mor

(202 röster)  |   Läs 11 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-11-05
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vi for upp med mor är en uppföljare till den hyllade debuten Jag for ner till bror. På ojämförlig prosa fortsätter Karin Smirnoff låta oss stifta bekantskap med glesbygdens olika gestalter, och återvändaren janakippo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi for upp med mor
 2. +
 3. Sen for jag hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sen for jag hem av Karin Smirnoff (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Vi for upp med mor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Starka böcker med ett engagerande språk.
  Lennart Berget, 4 januari 2022

  Mycket fängslande och språkligt annorlunda. Beskrivningen om livet på gården och i byn hade för mig hög igenkänningsfaktor. Väntar med intresse på kommande böcker.

 2. En mörk bok!Mustig!
  Ulla Katarina Wiklund, 20 mars 2021

  Nödvändigt att läsa första boken "jag för ned till min bror". Vi for upp till mor, är en fortsättning på förra boken Jag for ned till min bror. Jag var inte lika nyfiken på språket ,som i den första boken. En bitande satir mot sekterism inom kristendomen, villket är helt nödvändigt. Jag blir upprörd,hur idiotiskt det är! Den är våldsam och burlesk. Men säkert sant i verkligheten i flera delar. En fördel,Modren kommer i en bättre dagar.

 3. Brutalt och vackert, oemotståndligt
  betttybook (Sandviken), 13 mars 2021

  Tvillingarna jana och bror kippos modren har dött och ska begravas på den betalda gravplatsen med bästa utsikten i Kukkojärvi. Sirikippo har skrivit ett brev till sin förstfödda dotter Maria, som också är död, men det visste inte modren när hon skrev. Det är ett långt brev som berättar om ett liv som inte blev som det skulle. Ett liv som den sista i en barnaskara på tio var inte lätt nånstans, men planer på ett gott liv med Olavi fanns. Planerna gick om intet när Maria blev till och vägen bar... Läs hela recensionen

 4. Vilket språk!
  Carina Anklew, 17 november 2020

  Karin har ett underbart sätt att berätta med ett mycket speciellt sätt att skriva! Snabbt kommer jag in i Jaanas tänk och det är magiskt!

 5. Ensam tvingas ibland vara stark!
  Li Hummelman, 17 oktober 2020

  Janas ensamma kamp mot det lilla glesbygdssamhällets kyrkliga "gemenskap" är starkt berörande! Och det är inte svårt att dra paralleller till "sekten" i
  Knutby församling.

 6. Läslust
  Maria, 1 oktober 2020

  Läs gärna alla delar. Kul och trevlig läsning, men bitvis får man fundera över vad det egentligen står. Egentligen en väldigt sorglig bok om man tänker efter.

 7. Härlig läsupplevelse
  Gerd Grip (Värmdö), 3 september 2020

  Jag har blivit väldigt förtjust i att vistas i Smirnoff värld, så som den kommer till uttryck i denna bok och i "ettan". Drastiskt, roligt, spännande, oförutsägbart och färgstarkt. Längtar efter att också "trean" kommer ut i pocket.

 8. sträckläste...
  Eva Ingela Lindgren, 22 januari 2020

  Sträckläste...igen, precis som med "jag for ner till bror". Så länge sedan det hände och så minnesvärda händelser även i denna uppföljare.

 9. Lågmäld och underbar
  Annika Söderpalm, 22 januari 2020

  Jag gillar böcker utan startsträcka precis som denna. Efter första meningen är man helt inne i läsningen. Smirnoff har förmågan att på ett enkelt sätt förmedla stämningar, bilder och skeenden. Man är där helt enkelt. Det hon skriver om är saker som misshandel, fylla, våld, sekterism och allmän misär, vilket skulle kunna vara oändligt tungt att läsa om. Men det är beskrivet rakt upp och ner utan pekpinnar om vad man bör tycka, man får bilda sig en egen uppfattning. Kul skriven utan andra skilj... Läs hela recensionen

 10. Intressant om släktband och religösa idiotier.
  Marie-Louise Rydberg, 7 januari 2020

  En spännande och intressant berättelse om släktens och religionens band. Prästerskapets falskhet och erbarmerliga försök att styra människor och missbruka deras förtroenden. Högst läsvärd!!

 11. Mycket läsvärd
  Hans von Euler-Chelpin (Stockholm), 31 december 2019

  En fängslande berättelse med ett sällsynt och alldeles eget språk. Det uppstår en värld jag inte vill lämna och personligheter jag tycker om. Boken ger avtryck!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Karin Smirnoff