Falken från Sparta (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Falcon of Sparta
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
218 g
SAB
Hce
ISBN
9789177952978

Falken från Sparta

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-05-13
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 401 f.Kr. Den persiske kungen Artaxerxes regerar över ett rike som sträcker sig från Egeiska havet till norra Indien. Hans välde är oinskränkt. Spartas söner, de vars fäder och farfäder föll vid Thermopyle under det peloponnesiska kriget, skyr inga medel i kampen om tronen och livnär sig som legosoldater åt persiska prinsar. När Kyros den yngre, bror till storkungen, gör anspråk på faderns krona är det med en elitarmé av spartaner bakom sig. Men strider kan vinnas och förloras i ett enda slag. Prinsar faller. Och när dammet efter inbördeskriget lägger sig finner sig spartanerna övergivna i hjärtat av fiendens rike, utan vare sig understöd, mat eller vatten. Långt hemifrån och omringade av ovänner faller det på den unge soldaten Xenofons lott att leda de överlevande mot Artaxerxes legendariska persiska krigare.

Med avstamp i en av världshistoriens mest episka äventyrsberättelser skildrar Falken från Sparta med mästerlig säkerhet den antika världens skoningslöshet, hjältemod och blodtörst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Falken från Sparta
 2. +
 3. Atens beskyddare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Atens beskyddare av Conn Iggulden (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Falken från Sparta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite enformig
  Anders Johansson, 9 maj 2023

  Jag har läst Igguldens boker om Ceasar. De gillar jag skarpt och trodde detta skulle vara i samma klass. Tyvärr var det inte det. Det handlade mest om strider hela tiden och blev lite enformigt i längden. Tröttnade efter halva boken.
  Det kändes mer som ett jobb att läsa - inte spännande så att man såg fram emot det.

 2. Spänning, action och en tidsresa
  Snapphane (Sala), 8 september 2020

  Vem tackar nej till en tidsresa som heter duga. Där man dessutom erbjuds action och spänning, varvat med intressanta miljöer. Utan att du behöver göra mer än att öppna boken? Inte jag i alla fall. Jag rekommenderar denna bok, då jag läst alla hans böcker och tycker de är bra och erbjuder lättsam förströelse. Men man får även en inblick i forna tiders civilisationer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Conn Iggulden