Min fars hemlighet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ilkas arv (del 1)
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2020-11-03
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
Bedemandens datter
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
226 g
SAB
Hce
ISBN
9789177953234
Min fars hemlighet (pocket)

Min fars hemlighet

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2020-11-03
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När Ilka Jensen får veta att hennes far har dött i USA och att hon är omnämnd i hans testamentet kommer nyheten som en chock. Den 40-åriga skolfotografen har nämligen inte hört av honom sedan han stack ifrån familjen när Ilka var sju år. Eftersom saknaden efter pappa har påverkat Ilka djupt beslutar hon sig för att resa till USA. Inte för att hon är intresserad av själva arvet, utan för att försöka få svar på sina frågor. Varför stack han bara och lät bli att höra av sig? Hur blev hans liv? Och vem var han egentligen? Det blir dock mer komplicerat än Ilka förutsett. Hon möter pappans nya mycket skeptiska familj och det verkar som om hennes far haft en hel del att dölja. Ilka är dock inte den som låter sig avvisas, hon börjar gräva i pappans förflutna. Min fars hemlighet är första delen i en ny trilogi om Ilka Jensen. Den utspelar sig i den amerikanska staden Racine, Wisconsin. Det är en riktig danskstad , där det bor åtskilliga danska invandrare och deras ättlingar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min fars hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den första boken i en trilogi
  Irene, 21 december 2021

  Huvudpersonen Ilka saknar sin far som försvann när hon var liten. Av en lite bitter mamma blir hon hela uppväxten matad med pappans tillkortakommanden. Själv har hon även många positiva minnen bl.a. från travbanan dit hon fick följa pappan. När vinsten kom drog han till Amerika och boken börjar med att hon måste komma dit pga pappans frånfälle och att hon är nämnd i testamentet. Idag är hon runt 40 år. Hon ska inte bli borta så länge lovar hon mamman. Men väl i Amerika händer det många ovänta... Läs hela recensionen

 2. Lurad
  Maria, 26 november 2020

  Boken var långtråkig och tjatig med personer som bara kändes ytliga och ointressanta. Men mest irriterande var dock att boken slutade utan slut. Plötsligt stod det bara "Fortsättning följer" och så förväntas man köpa nästa bok i serien. Så otroligt föraktfullt mot läsaren.
  Men någon mer bok av Blaedel kommer jag definitivt inte att köpa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara Blaedel