Bibliotekarien i Auschwitz (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (456.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jessica Liedberg
Utgivningsdatum
2020-09-23
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Johanna Svartström
ISBN
9789177953548

Bibliotekarien i Auschwitz Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-23

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Fjortonåriga Dita är en av många som sätts i Auschwitz. Hon tas, tillsammans med sin mamma och pappa, från Terezín-gettot i Prag till det ökända fånglägret. Hon lyckas dock på något sätt anpassa sig till den konstanta terrorn i lägret. Så när den judiske ledaren Freddy Hirsch ber Dita att ta hand om åtta skrifter som fångarna lyckats smuggla in utan att bli upptäckta, säger hon ja. Och blir därmed bibliotekarien i Auschwitz. En roman byggd på den verkliga berättelsen om den fd Auschwitz-fången Dita Kraus. En otrolig berättelse om en flicka som riskerade sitt liv för att hålla böckernas magiska kraft vid liv under Förintelsen.

Ur ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia växer en berättelse fram om mod utöver det vanliga, och om hopp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bibliotekarien i Auschwitz. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket stark berättelse. Läs den!
  Kim M. Kimselius, 20 mars 2021

  Kärleken till orden och böcker är något som genomsyrar den här boken och något jag känner väl igen.

  Att i ett koncentrationsläger överleva på grund av den kärleken blir till en underbar berättelse om hopp mitt i alla det fruktansvärda som händer runt omkring.

  Vi får följa den fjortonåriga Dita, som kommer från en välbärgad familj. De förlorar allt och hamnar till slut i Auschwitz. Hon är skärpt och har bestämt sig för att överleva.

  När den judiske ledaren Freddy Hi... Läs hela recensionen

 2. Biblotekarien i Auschwitz
  -, 22 november 2020

  Helt fanatisk bok. Bekrivningen av alla grymheter kommer en in på kroppen men också kampen och hoppet som driver människor att överleva och leva.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Antonio Iturbe