Året med 13 månader : en dagbok (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-07-23
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953746

Året med 13 månader : en dagbok E-bok

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-07-23

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året med 13 månader är en dagbok från hösten 2017 till hösten 2018. Det är ett dramatiskt år i Sverige, med stora konflikter runt populismen, yttrandefriheten, metoo och Svenska Akademien.

Under detta dagboksår intar Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg en egen, kontroversiell position. Ett par månader innan hon fyller femtio år, blir hon lämnad av mannen hon älskar. Fyra dagar senare anklagas hon för ett självmord. Barnet i uppväxtskildringen Mig äger ingen är nu en vuxen kvinna som måste hantera två kriser, en privat och en professionellt.

Det är en självprövande, polemisk skildring av offentligheten och en kvinna i dess mitt, av ställningstaganden, svek, tvivel och känslor kring mediernas makt och det oundvikliga åldrandet.

"Syns det på mig att jag lever ensam? Förut kunde jag beställa ett bord på KB bara för mig själv, när P inte var i stan. Jag läste och handskrev artiklar i restaurangstimmet, på de där vita dukarna som jag längtade efter som barn. Jag beställde ett glas vin och hittade en tankegång som fick mig att dricksa extra mycket. Det gör jag inte längre. Efter jobbet går jag hem till mig, där ingen mer än jag funderar över hur jag lever mitt liv."

Åsa Linderborg är journalist, författare och historiker. Hon disputerade 2001 på en avhandling om Socialdemokraternas historieskrivning. Hon slog igenom som författare med den självbiografiska Mig äger ingen, berättelsen om en uppväxt med en alkoholiserad metallarbetare som förlorade sitt arbete i samband med globaliseringen. Den blev en stor publikframgång och nominerades till Augustpriset 2007. Mellan 2009 och 2019 var hon kulturchef på Aftonbladet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Året med 13 månader : en dagbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  Sam, 11 november 2023

  Tyckte väldigt mycket om den här boken, både författarens reflektioner om samtiden och hur hon skriver om sitt liv.

 2. Fantastisk
  Marina , 30 augusti 2020

  Hade svårt att lägga ifrån mig boken, otroligt välskriven ärlig och fin inblick i ett liv.

 3. Min kärlek till Åsa Linderborg dog
  Magnus Berg, 9 augusti 2020

  Boken var en besvikelse. Det mesta handlade om Åsa:s privatliv med alla inkonsekvenser, sperma som rann längs med betet, utseendefixering, vin med medelklassvänner inom media, falukorv med mos, m.m.
  Kan inte dra mig till minnes att jag lärde något av boken. Hade förväntat mig en politisk och samhällskritisk bok om än i dagboksform. Tyvärr var det bara dagbok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Åsa Linderborg