Gangsters (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (488.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2020-09-11
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953753

Gangsters Ljudbok

(22 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-11

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Gangsters kom ut precis ett kvartssekel efter Gentlemen var det en fortsättning som var lika överraskande som välkommen. En hel generation läsare ville veta hur det hade gått för berättaren Klas Östergren och de märkliga bröderna Morgan. Många satte sitt café soluble i vrångstrupen när de förstod att hela förutsättningen för Gentlemen hade ändrats. Berättelsen om bröderna Morgan var till stor del en lögn, fick läsarna veta. Henry Morgans gloria hamnade rejält på sned. Klas Östergren fulländade sin egen form av litterär svindel - i bägge betydelserna av ordet - i denna berättelse, som likt första delen är en mörk historia om vapenaffärer, förföljelsemani och statliga övergrepp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gangsters. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nobellpriset till Östergren!
    Lars Norling, 2 november 2020

    Jag har nu läst alla tre böckerna om Henry Morgan. Helt enastående bra. Tyvärr läste jag dem i fel ordning . Det bästa är att börja med Gentlemen och gå vidare. Men vilket språk och inlevelse. Och känsla. Och charm och sorg. Och integritet. Här har vi en svensk nobellpriskandidat som vida överträffar de flesta! Ett stort tack till Klas Östergren för en roman (tre) av sällsam kraft!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren