Gentlemen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953784
Gentlemen (e-bok)

Gentlemen E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-10

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I september 1980 hände något som skulle påverka en generation läsare för lång tid framåt. En roman om en ung författare som lever ett bohemiskt liv med två excentriska bröder i en jättelik lägenhet på Södermalm i Stockholm kom ut, och kritikerframgången och därmed genombrottet var omedelbara. Gentlemen hyllades som en berättelse där begrepp som stil och underhållning var viktiga delar av framställningen, och den lästes som en befrielse från ett ideologiserat och moraliserande sjuttiotal. Men grundtonen i romanen är mörk, den tecknar en bild av ett Sverige som ett land av mörkläggningar, och förlamat av storfinansiell gangstermentalitet. Här råder en samhällsanda som väcker en berättigad känsla av paranoia och skräck hos dess medborgare, en ton som ljuder olycksbådande genom hela Klas Östergrens trilogi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gentlemen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett standardverk
    Sven G, 27 september 2021

    Minst lika bra som jag mindes den från första gången jag läste den för nästa fyrtio år sen. Berättelsen, karaktärerna, interiörerna och framförallt språket är läsglädje av hög klass.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren