Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2021-08-31
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
215 x 140 x 28 mm
Vikt
462 g
SAB
Hc
ISBN
9789177954149

Dungen

(10 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-31
204
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor


Om du fick en chans att göra upp med ditt förflutna, skulle du ta den då?

Adina lever ensam i en stor Stockholmsvåning. Hon kryssar mellan välbetalda uppdrag som talarcoach, vidlyftiga sexuella kontakter och aggressiv boxning. En årsdag hon vill undvika är i antågande och när det ringer på dörren och hennes barndomsvän Malin står utanför briserar allt.

Nästan trettio år tidigare lever tonåriga Adina i en liten by utanför Nässjö med sin ensamstående mamma. Livet kretsar kring frikyrkoförsamlingen där hierarkin är kvävande och ledarna har all makt över medlemmarna. Därför vill Malin bli Guds utvalda och hon tar med sig Adina till den förbjudna Dungen. Men inget går som det är tänkt. Ondskan hinner före och Adinas och Malins liv förändras för all framtid.

Dungen handlar om livshemligheter, evig vänskap och om att rikta vreden åt rätt håll för att kunna gå vidare. Rachel Mohlin debuterar med en roman fylld av både humor och svärta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dungen
 2. +
 3. En enkel till Indien

De som köpt den här boken har ofta också köpt En enkel till Indien av Cassandra Brunstedt (pocket).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Dungen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En gripande debut!

  Dungen är fylld med både mörker och humor. Det är en bok som lämnar mig både uppfylld och dränerad på samma gång. Det tog ett tag innan jag kom in i den, jag upplevde den som lite seg och svamlande i början. Men på något sätt tog den sig ändå in i mitt medvetande, lät mig känna mörkret som ligger och slumrar i bakgrunden.

  Detta är Rachel Mohlins debut och den är skickligt skriven med ett rappt språk. Hon har fångat en sökande, ensam och osäker tonåring väldigt bra, fått med både tank... Läs hela recensionen

 2. Skicklig, berörande och djup
  @tant_edna, 26 december 2021

  Alltså, jag vet inte vart jag ska börja! Jag fullkomligt älskar den här boken! Språket, berättelsen, strukturen, känslan - allt! Vilken romandebut!!!!

  Adina lever ett ensamt liv i en stor våning i Stockholm. Hon tjänar bra med pengar, ser bra ut, har lösa sexuella förbindelser när hon känner för det och får ut sina agressioner genom boxning. Men, trots att hon försöker lämna sitt förflutna bakom sig gör det sig ständigt påminnt. Nu är det snart årsdagen. Dagen hon vill undvika till v... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 7 december 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Romanen Dungen är skådespelaren Rachel Molins bokdebut. Jag tyckte mycket om boken som är både spännande och otäck, men har även humor i sig. Boken växlar mellan nutid och tillbakablickar trettio år tidigare. Kan rekommenderas.

 4. Bra debut
  @bettan_bokprataren (Örebro), 23 oktober 2021

  En berättelse om livshemligheter om en evig vänskap och om att rikta vreden åt rätt håll för att kunna gå vidare.
  En bok som bjuder såväl på svärta som humor i en salig blandning. En bok som berör och upprör skulle jag vilja säga.
  Med ett rappt språk och ett bra driv tar Rachel oss med på en hissnande resa. Tankeväckande och läsvärd.

  Dungen handlar om längtan efter närhet, förlust och evig vänskap. Rachel Mohlin debuterar med en roman fylld av både humor och svärta. Källa:| Bokförlaget Polaris

 5. Dungen
  betttybook (Sandviken), 25 september 2021

  Adina Walfridsson är en kvinna som formats starkt av sin uppväxt i en frikyrklig församling på landsorten. Som dotter till en ensamstående och sjuklig mor hade hennes tillvaro varit klart tuffare om inte Malin blivit hennes vän, men vänskapen hade sitt pris.

  Berättelsen inleds då Adina fasar för och förbereder sig inför en kritisk årsdag som närmar sig. Hennes liv är utåt sett rikt med en lägenhet på översta våningsplanet i Stockholm där hon tar emot de män som anlitar henne som tal... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner