Bibliotekarien i Auschwitz (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
401
Utgivningsdatum
2021-05-07
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Johanna Svartström
Originaltitel
La bibliotecaria de Auschwitz
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
206 g
SAB
Hce
ISBN
9789177954620
Bibliotekarien i Auschwitz (pocket)

Bibliotekarien i Auschwitz

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2021-05-07
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Fjortonåriga Dita är en av många som sätts i Auschwitz. Hon tas, tillsammans med sin mamma och pappa, från Terezín-gettot i Prag till det ökända fånglägret. Hon lyckas dock på något sätt anpassa sig till den konstanta terrorn i lägret. Så när den judiske ledaren Freddy Hirsch ber Dita att ta hand om åtta skrifter som fångarna lyckats smuggla in utan att bli upptäckta, säger hon ja. Och blir därmed bibliotekarien i Auschwitz.

En roman byggd på den verkliga berättelsen om den fd Auschwitz-fången Dita Kraus.

En otrolig berättelse om en flicka som riskerade sitt liv för att hålla böckernas magiska kraft vid liv under Förintelsen. Ur ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia växer en berättelse fram om mod utöver det vanliga, och om hopp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bibliotekarien i Auschwitz. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok
  veronicas_bok_bak_liv, 26 januari 2022

  14-åriga Dita fängslas tillsammans med sina föräldrar och förs till Auschwitz, i lägret blir hon tillfrågad om hon kan vara den hemliga bibliotekarien för åtta hemliga och dyrbara böcker som smugglats in. Det blir ett farligt uppdrag för Dita som kan leda till avrättning¿.

  Denna bok är baserad på Dita Kraus sanna berättelse. Att läsa om en del av mänsklighetens mörkaste historia är alltid berörande och starkt. Författaren lyckas beskriva miljöer och karaktärer väldigt levande, vilket... Läs hela recensionen

 2. Mycket läsvärd och viktig!
  Eva Kåvestam, 13 juli 2021

  Fantastiskt att få följa huvudpersonen och verkligen få bilder av det fasansfulla men också om äkta vänskap och omsorg om varandra i allt elände.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Antonio Iturbe