Gladiator (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (479.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Oxen-serien (del 5)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2021-11-18
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789177954842
Gladiator (ljudbok)

Gladiator Ljudbok

(59 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-11-18

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Motvilligt har krigsveteranen Niels Oxen påbörjat behandlingen för posttraumatisk stress, PTSD, som har plågat honom under många år. Men hjälp av en kvinnlig militärpsykolog jobbar han för att återvinna sitt självförtroende och hittar andra bortträngda känslor. När hon föreslår Oxen att bli ledare och mentor för en grupp av PTSD-påverkade veteraner på en överlevnadsresa till en skyddsplats tackar han ja.

När han kommer hem möts han av en gammal bekant: Mossman från PET. Mossman har motvilligt gått i pension men är nu i stan för att be Oxen att hjälpa PET i ett känsligt fall: Ett antal krigsveteraner har likviderats runtom i Danmark och Oxens kompetens som en erfaren soldat behövs. När Oxen tar sig an det mystiska fallet återförenas han med sin gamla partner och vän Margrethe Franck från PET, och de två försöker lösa ärendet.

Men mitt i utredningen förlorar Margrethe Franck plötsligt kontakten med Oxen. Han har tydligen försvunnit från jordens yta, och hon påbörjar en desperat jakt för att finna honom. Samtidigt kämpar för livet bland till det som verkar vara främlingar, fiender för vilka ett människoliv inte betyder någonting...

Gladiator är en thriller om otänkbar grymhet och om hur tidigare synder kommer upp till ytan igen. Det är den femte boken i serien om krigsveteranen Niels Oxen. De tidigare böckerna är De hängda hundarna, Mörkermännen, Den frusna elden och Lupus.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Gladiator. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oxen levererar!
  -, 26 december 2021

  Är du en sann oxen och tillika Saukfan blir du inte besviken

 2. Hmmm...
  -, 26 december 2021

  Alldeles för orerande med för mycket irrelevant "betraktande" som inte driver storyn framåt. Det går, helt enkelt, för trögt.

 3. Välskriven
  -, 23 december 2021

  Ännu en bladvändare! Dessutom invävt omvärldskunskap. Ser fram emot ännu en bok i serien.

 4. Fantastisk - väntar redan på nästa del!
  -, 19 december 2021

  Högsta betyg får den av mig och jag tycker den nya unga kvinnan är ytterligare en intressant karaktär!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jens Henrik Jensen