Plågoanden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (300.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Morden i Sundsvall (del 2)
Inläsare
Angela Kovacs
Utgivningsdatum
2023-11-01
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177955207

Plågoanden Ljudbok

(8 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-11-01

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är midsommarfirande på festplatsen i Juniskär och kriminalinspektör Amanda Junisson dukar upp picknicken i väntan på att hennes sambo Patrik ska dyka upp. När dimman sveper in från havet och täcker den västernorrländska kusten går feststämningen över i något annat. Det täta diset når även kyrkoruinen i Njurundabommen inte långt därifrån, och döljer det grymma drama som pågår. Dagen efter påträffas en ung man död i ruinen, liggandes intill en nygrävd grav. Amanda och kollegorna påbörjar utredningsarbetet och får veta av kyrkvaktmästaren att det finns ett gammalt talesätt i Njurunda, Tre döda i byn. Om en person dör följer snart två efter.

Det makabra talesättet gör sig påmint när en ung kvinna hittas skjuten i ryggen på en strand i semesteridyllen Junibosand. Är det samma gärningsperson?

Detaljer i den växande mordutredningen väcker minnen från Amandas barndom samtidigt som hon kämpar med sitt eget kärleksliv och drömmarna om en familj.

Utan Amandas vetskap beslutar sig en ung flicka för att ta sitt liv. Kommer hon att bli den tredje?

Sofia Rustan är jurist och följer upp Skadedjuret med andra delen i serien om Amanda Junisson och Morden i Sundsvall.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Rustan

  • Skadedjuret

    Sofia Rustan

    Kriminalinspektör Amanda Junisson vid Sundsvallspolisen längtar efter att bilda familj. Hennes pojkvän har precis friat, men mitt i glädjeruset finns en oro som gnager. Tankarna skingras när en illa tilltygad man flyter iland på en ö i hamninloppe...

  • Deckarnoveller i Sundsvallsmiljö

    Sofia Rustan

    Sofia Rustan debuterar med Deckarnoveller i Sundsvallsmiljö. Häftet innehåller tre fristående kortnoveller; Instängd, Försoning och Dörren. Instängd berör maktlösheten som kan uppstå i livets slutskede. Försoning tar upp utanförskap och livets skö...