Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Familjen Winther (del 7)
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2022-10-03
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Eva-Maria Gelotte
Dimensioner
227 x 152 x 24 mm
Vikt
490 g
SAB
Hce
ISBN
9789177955719

Den största gåvan

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-10-03
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Katrine Wessel har en fin blick för historia och skildringen av förra sekelskiftets miljöer känns genuin." Hanna Gunnarsson, BTJ-häftet nr 21, 2022

England 1900. Unga Rose Winther och Dimpy Ashmore är nygifta och ska tillbringa julen på familjens gods, Oaktree Manor. Rose älskar julen och har stora planer för firandet. Det ska bli en oförglömlig jul full av god mat, varm toddy, vackert pynt, värme och kärlek.

Förväntningarna och glädjen förvandlas snabbt till sorg och förtvivlan då Dimpy mottar ett brev som får honom att ge sig av hemifrån. Strax därefter anländer en främling till godset och Rose hamnar i ett känslomässigt kaos. Hur väl känner hon egentligen Dimpy? Och kan julen räddas?

Den stora gåvan kan läsas som en fristående roman, men är en del av familjen Winthers storslagna universum.

Katrine Wessel har arbetat både som journalist och redaktör, men är nu författare på heltid. Hon växte upp i Trondheim och har länge drömt om att skriva historiska romaner som utspelar sig där. Hon bor i Bærum med man och barn, men tillbringar mycket tid på familjens landställen i Sverige och på Sørlandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den största gåvan
 2. +
 3. Familjeband

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjeband av Katrine Wessel (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den största gåvan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En dynasti på 10 böcker

  Denna boken i serien är en "mellanbok" som laddar upp för ytterligare kommande händelser. Jag kunde inte invänta att den gavs ut i pocket - jag var "tvungen" att se vad som hände med familjen Winther.

 2. Lika bra som vanligt!

  Så härligt att få vara med Familjen Winther igen. Jag gillar ju historiska romaner i allmänhet och Familjen Winther i synnerhet.

  Trots att "Den största gåvan" är den sjunde boken i serien upplever jag aldrig att böckerna blir tråkiga utan författaren förnyar sig hela tiden. Jag tycker även att det är en fördel att det är i stort sett samma karaktärer genom hela serien, med undantag för några gästspelare i varje bok. Eftersom vissa böcker utspelar sig i Norge och vissa i England blir ... Läs hela recensionen

 3. En favoritserie
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 november 2022

  Vill du läsa historiska romaner som har allt, familjehemligheter, drama, kärlek, möjliga och omöjliga relationer + massor av intrikata intriger? Då måste du läsa serien om familjen Winther En storslagen och förtrollande romanserie om livet i överklassfamiljen Winther. Handlingen börjar i Trondheim i slutet av 1800-talet och i del 8 har vi tagit oss in i 1900 talet och under tidens gång utspelar sig även vissa delar i London.

  Med sina fantastiska karaktärer och härliga miljöer trollbi... Läs hela recensionen

 4. Underbar serie
  veronicas_bok_bak_liv, 9 november 2022

  England år 1900 - unga Rose och Dimpy är nygifta och ska tillbringa julen på familjens gods Oaktree Manor. Förväntningarna är höga inför julens firande men ett brev får all glädje att förvandlas till sorg och förtvivlan. En främling anländer till godset och Roses känslor blir ett kaos. Vem är mannen hon gift sig med? Och kommer julen att räddas?

  Årets första julbok är läst, för tidigt för det? - det tycker jag inte, denna var perfekt då det bara vara en försmak av julen och fokus lå... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Katrine Wessel